Strach o zdraví dítěte: Šelest na srdci a srdeční vady?
Ahoj,stal se že mě asi paranoik😔. Na tříleté prohlídce zjistila DR. dceři šelest na srdci, jdeme preventivně na kardio. A já ji od té doby sleduji jak silena. U doktorky měla tepovku 100, doma v klidu 108 a od včerejška má většinou 120. Je fakt, že jsme byli celý den venku na slunku ale tolik v klidu? Celou noc jsem ji poslouchala už si i vsugerovavam že ji tam fakt stracha. Jinak je neskutečně akční a ulitana jako vždy ale já už si představuji že má nějaké srdeční vady a kdoví co
.mám ještě ani ne dvouměsíční mimino tak předpokládám i hormony... Asi si jdu vylít srdce a třeba se trochu uklidnit?
Hlavne klid. O nic nemusi jit. Starsi to taky mela. Byla to nejaka chlopen co vekem zaroste. Nejsou na to zadna omezeni. Babicce to nedorostlo do ted a nic ji neni. Nestresuj se.
Nestresuj se, to má spousta dětí, pokud vám dr. nenařídila omezení, tak ji nech být....uvidíte, co řeknou na kardiu.
Tep 120 je u dětí normální, jestli si to dobře pamatuji...
Zbytečný stres. Selest casto vymizí, s tim jak telo roste. V rodine to mame taky i vady srdce. U starsi doktorka našla selest, pak testy ukazaly, ze jde jen o malou odchylku, kterou ani neni treba dal sledovat.
Díky moc za odpovědi, asi už mi mlíko leze na mozek 😉
@bong Prdlajs mlíko, prostě se jen obyčejně bojíš, jako bychom se bály všechny. Každopádně klídek, zkus se řídit tom, co říká doktorka, nijak výrazně ji nesleduj. Max bych hlídala třeba zvýšenou aktivitu ve vedrech, ale pokud máš živé aktivní dítě, tak bych neomezovala, byly byste pak nešťastné obě dvě 😜
Dceři na tříleté prohlídce zjistili jemný šelest na srdci. Jediné co tak jsme každý půlrok chodily na kontroly. V šesti letech na poslední (abychom věděli zda může sportovat) a vše ok. Jsme vyřazení z evidence, malá závodně tanci 🙂 klid matko to bude dobré 🙂 jinak já stejně vysilovala když mi malá cca ve dvou letech spadla pod výškový i vahovy percentil a obíhali jsme kolečko vyšetření, odberu.... Oproti tomu lehký šelest je opravdu nic, má to spousta dětí a valné většině se to do pár let spraví (jako u nás)
Klid. Většina šelestů je tzv. nevinných neboli akcidentálních šelestů, které.neznamenaji vůbec nic.
Ja mam šelest od narodenia, syn tiež a je to v pohode v ničom nás to neobmedzuje 🤷🏻♀️ len on chodí 2x do roka na kontrolu ja 1x inak šelest nie je tachykardia (zvýšený tep) a ani s tlakom nemá nič spojené takže zbytocne to meriaš 🤣
Šelest zjistili i nejstaršímu synovi, ale nevím kdy přesně, ale taky byl maličký. Jednou ročně jsme chodili na ekg na kardiologii. Sledovali ho, jinak nic.
U nás stejné. Nic jsem tedy neměřila a nezkoumala, na kardiu za par měsíců vše OK.
Syn měl taky od narození, chodili jsme do 7 let jednou za rok na kardio a teď už je ok...
Není to nic co by stálo za velký strach , má to každé druhé dítě pomalu .Buď jak roste se upraví nebo ne .Není žádné omezení , žádné léky nic .Syn má od narození taky a jezdíme jednou za rok na kontrolu .Ještě se k tomu přidala nedomykavost chlopně .Nemáte se fakt čeho bát

Já mám vrozenou vadu srdce. Synovi na tříměsíční kontrole doktorka zjistila selest (mám zafixovany, ze je to v pohodě ještě, ale ..) vyděsilo mě to, protože to kontrolovali hodně prave kvůli mne, byla sem naštvaná, měla sem strach. Kardiolozka nic nenašla, nakonec říkala, ze existuje nejakej občasnej selest a je to v pohodě a je zdravej, nemáme to vůbec řešit. Tak jsem zase klidná. Tehdy nás urychleně posílali na kardio a hodně mě to vyděsilo, vím, ze jsem odchazela od dětský vydesena, chtělo se mi brecet. Snad to i u Vás bude nakonec v pořádku 🍀