Strepkokok A z výtěru v krku.

lalusheee
12. led 2020

Ahoj holky prosím o radu. Syn 9 měsíců,od úterý do čtvrtka do rána horečky . Byli jsme u doktorky crp v poradku,moc taky,na ORL v poradku,ale z vyteru v krku mu vyšel pozitivní nález Strepkokoka A. Ale rekla ze po konzultaci s ORL nebudou zatim atb davat,že krk ma jen lehce růžový a nebudou to do nej zbytecne cpát.. ze ma pravděpodobně jen minimální hodnoty toho bacilu. Takze cajickujeme,dáváme petit drill sirup na desinfekci a proti bolesti v krku. A včera se osypal... vypada to jako šestá nemoc... ale spis se bojim toho streptokoka... pry to ma kazdy v těle a při oslabeny imunitě se projeví... ale stejne se bojim. No a hlavne jak horečky přešly,ve ctvrtek .. tak od ty doby jen vecer porad řve..usne a po hodině se vzbudí a jeci pak treba dve hodiny a uz to trvá 4 den.. vzdy byl hodnej a neplakal.. zuby si myslim ze to nejdou.. a brisko taky ne..

tutankhamun
12. led 2020

@lalusheee Zdravim, chce to urcite antibiotika... spala... http://spala.cz

jelenice_zavodnice
12. led 2020

@lalusheee A potvrdila doktorka, resp. orl jenom nález streptokoka nebo přímo spálovou angínu? V tom prvním případě moje malá také nedostala atb, resp. pak dostala jenom atb kapičky do nosu, protože jí to způsobovalo zelenou rýmu. Krk měla jen lehce červený. Ty vyrážky měla také a drželo se jí to pár dní po ustoupení teplot. Starší měla něco podobného, vyrážky také, vlastné průběh úplně stejný, jenom krk měla víc červený ale žádné jiné příznaky ale u ní to prý byla i kombinace s enteroviry, měli to ve školce.

suromana
12. led 2020

Spála by se projevila jasnými příznaky, hnisavé čepy na mandlích, malinový jazyk, vysoké CRP, to by snad doktorka nepřehlédla. Pozitivního streptokoka při výtěru z krku má 80% lidí, to by se ty ATB museli předepisovat při každé návštěvě u lékaře. Vysoké horečky a nízké CRP svědčí spíš pro virovou infekci.

lalusheee
autor
12. led 2020

@jelenice_zavodnice ne pouze strepkokoka.. a rekla ze ma krk růžový a cepy nemá. Ze zatim atb nejsou treba. Crp v pohode. Ted uz je uplne od čtvrtka bez teplot. Rýmu nemá