Suchý "hrdelní" kašel

billi
13. črc 2018

Pěkný podvečer,
jdu se zeptat na vaše zkušenosti. Syn od půl roku věku trpí na kašle. Dřív mu kašle padaly na průdušky a plíce, aktuálně má klidně i měsíc suchý hnusný kašel, co částečně zní jako laryngitidy. Resp. to tak nazvou vždy, kdyz ho bereme na pohotovost. Opakuje se několikrát za rok a špatně se léčí. Kromě kašle mu nic není, nemá rýmu, teplotu, nic. Většinou kašel přešel až po ATB, které ale měl nasazené na něco jiného. Zlepšilo se to po odstranění mandle, ale jen na chvíli. Zkoušeli jsme běžné léky na kašel i léky na alergií. Vždy chodíme 1x týdně k doktorce na poslech a vždy je čistý. Mám pocit, jako kdyby mu to sedělo v krku. Máte s tímto někdo zkušenost? Jak to dopadlo a jak jste to vyřešili? Co pomohlo?

priefi
13. črc 2018

@billi spise bych se zamerila na podporu imunity, zkus rakytnikovy sirup + par kapek plyskyrice davat kazdy den, podpori to imunitu. Na samotny kasel by mohla pomoct lichorerisnice. Pokud muzete, jedte k balskemu mori, je na dychaci cesty skvely, strejdovi v ranem detstvi hodne pomohl tento morsky vzduch a vyhnul se tak i operaci. Pripadne i Chorvatsko je vhodne, nejlepe na 3 tydny, ale s ohledem na finance to je trochu narocnejsi, tak aspon 2 tydny. Kazdopadne, pokud je more nerealne, zkus navstevu solne jeskyne, zacatek bude narocnejsi, bude se to uvolnovat, ale pak by to melo byt ok. Kdyby se jednalo i o astma, taky by to melo pomoci, ale ten zacatek bude hold narocny diky tomu cisteni.

billi
autor
13. črc 2018

@priefi letos má za sebou měsíc u moře a už zase kašle. Na imunitu jsme zkoušeli vsechno možné.

billi
autor
13. črc 2018

@priefi kdyby se jednalo o astma, pomohla by na to ATB? Nebylo by to na průduškách? Protože dychadla jsme zkoušeli a po nich nic, ale jak má ATB, tak je do 2 dnů po kašli.

priefi
13. črc 2018

@billi a kde jste byli u more? Zkus teda tu lichorerisnici, nebude to asi do dvou dnu, ale je to prirodni antibiotikum a pak je treba podporovat imunitu. Pak jeste muzes zkusit navic tu solnou jeskyni. Nemuze to byt treba alergie? Na astma.by asi atb nefungovala...

berenika39
13. črc 2018

@billi na astma neni atb, to rozhodne ne. Chtelo by to alergologicke vysetreni, kompletni, vyjde tam i bunecna imunita. Pokud by to astma bylo, je treba dat cilenou lecbu, leky, dychatka. Zkouset nic nedoprucuji, je to vic skody nez uzitku.
Alergie je vlastne prehnana reakce organismu, probiha zanetlivy proces, da se to resit, ale ne pokus omyl.
Alergolog rekl co?

zmrzlinka
13. črc 2018

Skus najit kvalitneho alergologa a ster z laryngu mu delali?

billi
autor
13. črc 2018

@berenika39 to jsme právě zkoušeli a nepomohlo to. Byli jsme na alergologie.
Alergii znám, mám alergie a byl to první nápad, ale on to má v různých podmínkách a kašle vždycky až do těch ATB. Hlavně není zahleneny, což je taky zvláštní.
Už mě napadlo, jestli to nemůže dělat nějaký "-kok", protože mu tu a tam vyjde ve sterech, ale řeknou mi, že to je běžné osídlení, co má většina populace.

berenika39
13. črc 2018

@billi já si myslím, že to je prostě už rozjetý - potřebuje už léčit ten zánět, který vzniknul. chtělo by to trpělivou, dlouhodobou léčbu.

billi
autor
13. črc 2018

@berenika39 on se vždycky uzdraví, měsíc je v pohodě, jde do školky nebo já něco privlecu ze školy a jedeme znovu. Začíná to tak, že to identifikují jako laryngitidu. Pak kašle, něco se přidá, dostane ATB a je po kašli. Pak je zase měsíc klid. U mě to je třeba rýma a u něj kašel. Nebo mě škrábe v krku...

berenika39
13. črc 2018

@billi a z alergologie tu buněčnou imunitu máte? zvláštní, je třeba hledat příčinu.
Máš možnost zkusit jiného lékaře?

berenika39
13. črc 2018

Nemyslím, že by tento byl špatný, ale jiný úhel pohledu, jiný názor.

priefi
14. črc 2018

@billi znam podobne pripady, nonstop atb., porad problemy... a pomohlo to, co jsem Ti napsala. Navic manzel mel v detstvi podobne problemy. U nas je jeden detsky vyhlaseny lekar, ktery si doplnil svou kvalifikaci o homeopatii a celkove prirodni lecbu. Vylecil jeho bratrovi astma, manzelovi problemy s pruduskami a pomohl spoustu detem, ktere pred tim jely co chvili na atb. S ohledem na silene ekzemy syna jsem tohoto lekare vyhledala take. Syn mel uz take nabeh na problemy s kaslem, nic nepomahalo. Zacali jsme chodit k panu doktorovi predepsal nam homeopatika thimuline na posileni imunity, pak jak jsem psala, sirup z rokytniku, kapky z plyskrice a kazdy den podavat. V pripade akutnich problemu pouzit lichorerisnici. A svete div se, ono to fungovalo. Ja jsem byla k teto forme leceni skeptik, ale ted uz nejsem. Vidim, ze to opravdu pomaha. Vrele doporucuji. Pokud klasicky doktor neumi pomoci a porad to je dokola, co muzes ztratit, kdyz to zkusis? Jeste doplnim, ze kdyby tento doktor, co nam pomohl, nebyl klasicky detsky doktor, nikdy by me k nemu nikdo nedostal. Jeho lecba fakt funguje, je hodne vyhlaseny, jezdi za nim lide z cele cr a dokonce i ze zahranici.

calvac
16. črc 2018

@billi Tak u nas je to prakticky stejne az na to,ze syn na kasle trpi od tri let. Bude mu osm. Na pruduskach vzdy cisty. Na kasel uz uzivame jen Codein a Pleumolysin. Po ATB je lepsi,protoze ATB pry vzdy vse na nejakou dobu otupi. Ma teda slabe astma,ale uziva leky a foukatka. Kdyz ho ale chyti kasel,je to proste hruza. Vzhledem k tomu,ze je to jiz pet let,je to fakt na bednu. Uz jsme na imunitu zkouseli kde co a take alternativni lecbu u vice lekaru. Navic chytne kde co,skoro kazdy mesic se objevi i zvysena teplota. Je to na zoufalstvi,nic nepomaha. U more a v laznich jsme byli taky.