Suchý, štěkavý, dusivý kašel

vevu89
25. zář 2019

Syn 3 a půl roku má sníženou imunitu, alergie a astma v normě (jakože není alergik, ale nemá hodnoty nulový). Každopádně loni nastoupil do školky, kde z 90% byl doma nemocný. Teď v září šel týden do školky a opět 3.tyden doma.. co mě ale teď trápí, tak od léta vždycky když je večer, začne kašlat. Suchý, štěkavý, dusivý kašel a pokračuje do té doby, než usne. Přes den je ok. Nemáte s tím některá zkušenost? Co to můžejsou na to nějaké léky, .. na alergo je sledován, na ORL jsme byli, ... Už si vážně nevím rady...

atnea
25. zář 2019

@vevu89 zrovna dnes jsem videla prispevek o tomto dusnem kasli- laringitide. Dite se ma nechat nadychat chladnejsiho vzduch, takze pootvirat okna a poradne ho zabalit.

vevu89
autor
25. zář 2019

@atnea laringitidu nemá, to by bylo i přes den, ale on už několik týdnů to má takhle jen večer..

jana2381
25. zář 2019

@vevu89 maly mel to stejne a hodne nam pomohl difuzer. Vzdy jim ho pustim pred spanim, zvlhci vzduch a kasel ustoupi. Mel to i v noci a tohle pomohlo. Bylo to jinak uporne daveni. V krajnim pripade dam sirup na suchy kasel (pomaha nam Aspecton a ted mam nejaky chorvatsky sirup z ibysku).

lucisek1986
25. zář 2019

On je jeste maly,aby se daly.zjistit na 100% alergie,navic se muzou behem zivota menit. Takze... zacala bych na noc mokrou plinkou u postylky. Ja pouzivam jeste aroma.olej-citronovy eukalyptus. Zlikvidovat veskera zvirata,hlavne ta chlupata. Nebo aspon na cas.odvezt k babicce. Uvidite jestli se.to zlepsi. Vyzkouset salvejova kokina,nebo na noc panthenol. Sice neni urcen pro deti,ale.bezne ho lekari davaji. Popr.bych dala.na.noc.nejaky.zyrtec. Pres topnou sezonu,pokud bydlite v byte,tak zvlhcovac nebo vlhke plynky na topeni.

margaritta1987
25. zář 2019

Malý měl tohle loni (letos klepu). Měl i laryngitidy, ventolin atd. Na alergo nám dala broncho-vaxon na podporu průdušek. Má ho užívat 10dnu v měsíci,po dobu tří měsíců před hlavní sezónou. Uz má za sebou první měsíc a zatim dobrý

martt
26. zář 2019

@vevu89 Na imunitu je dobre brát pravidelně probiotika. Našemu synovi, který je astmatik a ma sníženou imunitu hodně pomohli. Jinak můžete zkusit na noc dát fenistil kapky jestli by to po nich nebylo lepší.

ada22
26. zář 2019

Tak s tím mám bohaté zkušenosti. Pomáhá dát před spaním fenistil. Léky na ztlumení kašle tolik nepomohly. Pak spát u otevřeného okna. Případně pořídit zvlhčovač. Máme obyčejný, ale dnes bych možná koupila i s nějakou možnosti inhalace. Když jsem zoufalá, tak dávám obklady. Hadr se dá do horkého oleje. Pak se přiloží na hrudnicek. Před tím vyzkouším u sebe , abych je nespálila. Přes to igelit a těsne staré tričko. Z masti na uvolnění kašle na hrudník nám pomohlo nejvíce psí sádlo. Měly jsme i tymián od Justu a jiné alternativy. Laringitida to nejspíš není. S tou se děti vzbudí většinou v noci. S pocitem , že se dusi . A nemůžou popadnou dech. V takovém případě jít s dítětem ven a nebo před mrazak.

ada22
26. zář 2019

Jinak dcera první rok ve školce byla do Vánoc asi šestkrát. Vlastně až v únoru odchodila celý týden. Teď v září byly obě do týdne doma . Teď čtrnáct dnů ok a mám dojem , že na příští týden mužů začít hledat hlídání. Jinak teď zkouším ještě konyvku na propláchnutí nosu. Přijde mi, že při začínající rýmě pomáhá. Zvládne za bonbon i čtyřleta .

aleenka1234
26. zář 2019

@vevu89 to je laryngitida, rychle k doktorovi!

amazonkajanik
26. zář 2019

Na něco podobného jsem trpěla jako dítě. Astma to nebylo,alergie taky ne,ale prý mi vadil prach a roztoči.Jen co začala topná sezóna byla jsem na kopici. Musela jsem mít chladnější vzduch na spaní ,vyvysenou hlavu a co hodně pomohlo,když naši koupili vysavač Rainbow. Je to sice drahá bestie a malej taky není,ale už ho maj 25let. Úplné zlepšení přišlo ale až téměř v dospělosti a klid nastal až když jsem nastoupila k poště jako doručovatelka. Jestli pomohlo to,že jsem byla pořád venku?

motylcice29
26. zář 2019

@vevu89 a proč si to myslíš? Dcera nikdy nemela laryngitidu přes den, vždycky až si sla lehnout, usnula a probudila se a dusivym kaslem.

jannym
26. zář 2019

Tak u dcery dr tvrdí ze ten večerní kašel, bez jiných příznaků nemoci patří k astmatu, ve zprávě má terminus technikus náběh na astma, než jsme se k němu dostaly budili nás i noční záchvaty vždy v 11 začala a skončila ve 2, Detska mi řekla ze je to laryngytida a dal neřešila po 3 měsících už jsem to nevydržela a poprosila mého imunologa jestli by ji udělal vyšetření a ze se dal uvidí, už dva roky bere léky a nocni záchvaty už nemáme, v září nastoupila do nové školky a synovi rostou zuby všichni málo spime a její astma se zhoršilo, začala večer zas kašlat dostala silnější léky a doporučení aby víc odpocivala ze je unavená a ze to zhoršuje její stav

normalnimatka
26. zář 2019

početla bych i projevy černýho kašle... mnohdy se na to nepřijde, dr. nepozná, předpokládá se naivně, že jako očkování funguje, i když tak úplně ne.

lucisek1986
26. zář 2019

@normalnimatka cerny kasel.jsem.mela.a ma.jine.projevy. Kaslete cely.den az skoro.do.pozvraceni. nejen vecer

normalnimatka
26. zář 2019

@lucisek1986 tyjo já měla právě dojem, že někdo kašle jen v noci, večer..? ono to má i jiný průběhy, než se obecně tvrdí.. vim o několika případech dlouho táhnoucího se kašle bez specifickejch příznaků,kdy se nakonec přišlo na černej kašel, ale vůbec to nebylo tak "hrozný", jak se obecně má v povědomí...

lucisek1986
26. zář 2019

@normalnimatka ja to prave mela ze zacatku tak 14dnu katastrofa,uplny.zachvaty,bolavy brisni svaly. A pak uz to ustavalo. Tri mesice nikdo na nic neprisel. Pak to chytil syn a tak.jsme.sli na.krev a bylo.

te_reza
26. zář 2019

Holka to má taky, alergie, astma a kašel co popisuješ, zabrali ji až zodac kapky

normalnimatka
26. zář 2019

@lucisek1986 tyjo to chytnul až za takhle dlouho, jo?

lucisek1986
26. zář 2019

@normalnimatka rekla bych tak za 2mesice. Taky trvalo nez na ten cerny kasel.delali test.