Světlý flíček pod předkožkou. Kontaktovat pediatru?

janinaklinku
16. srp 2021

Syn (2 a čtvrt roku), po koupání zkoušíme přetahovat předkožku, mažeme pinda masti. Uz před časem jsem si všimla, že když napnu kůžičku tak je vidět z boku světlý flíček. Je mírně vystouplý a stále na jednom místě. Je tedy vidět jen, když je napnutá ta kůžička. Nějakou dobu ho neměl a dneska jsem si ho zase všimla. Předložka nejde stáhnout ani o milimetr, takže nějaké bližší ohledání bohužel nejde uskutečnit.
Myslíte, že máme raději kontaktovat pediatru?
Naše pediatra je docela rázná, zatim na každé prohlídce se snaží malému stáhnout předkožku, proto se mu snažím pomoci tou mastí.

jijulka
16. srp 2021

to asi bude ten maz pod předkožkou

krasna_neznama86
16. srp 2021

Jestli to je pod předkožkou, tak je to mazek. U syna jsem si toho všimla jen jednou a už to měl i zarudly, dřív ne, asi to bylo tím, že jsem mu ho víc stáhla a napnulo se to. Řešila jsem to s dětskou a urologii.

neomenia
17. srp 2021

Je to mazek, neresit, pokud nedělá potíže ( zarudnutí předkožky). Časem se slepení a zúžení uvolní a mazek bude mit cestu ven.

neomenia
17. srp 2021

@janinaklinku pokud se pediatr snaží v tomto věku stahovat předkožku, je to špatný a zastaralý postup. Jinak může být lékařka dobrá, ale tady zaspala dobu, nenech si to líbit, může mu to uškodit. Násilné přetahování nikdy.

cuuza
17. srp 2021

A proč vůbec přetahujete a mažete? Času dost...

veruuu_kubesovic
17. srp 2021

@janinaklinku
řekla bych, že tohle řeší velmi zastarale...
podle naší pediatry i endokrinoložky stačí, aby si "hrál" s pindíkem u koupání, rozhodně to mám nechat na něm a nijak nezasahovat...

g_m
17. srp 2021

Byla jsem s tím stejným u doktorky a je to maz, který se neřeší, časem se to uvolní samo.

janinaklinku
autor
17. srp 2021

Děkuju za odpovědi 🙂 tak to nechám v klidu a budu to jen pozorovat, aby se to nezhoršilo.