Ten pocit, když jsi týden v práci a malá dostane rýmu😔. Jak se jí zbavit pres víkend? 😭
Strasna dobra😔 rano jsem si pobrekovala... Pripadam si jak blbec😔
@kokoska12 jsem v naprosto stejné situaci, netrap se! Dítě onemocnělo hned první týden ve školce, a jestli s ní o víkendu neudělám nějaký zázrak, jsem s prací v prde...i . Máme nosni olej z originalatok.cz, ale jinak z těch rychlých domácích tipů : nechat rozpůlenou cibuli na noc v místnosti, kde dítě spí, nechat mokrý ručník na topení..
A rýma je nemoc? Pokud jde o covid, ministerstvo nebo hygiena vydala pokyn, že symptomy covidu jsou Teplota a Kašel ne rýma. Pokud řešíte jen rýmu a není to nic strašného, dítě bych do školky dala. Bude ji mít ještě 1000x!
@nnnadja jenže jde o to, ze školka dítě nepřijme. Naše taky ne 😖
@veroniquecz je to v háji... Já mám tedy v plánu hádat se do krve, přinést papír od dr... Mám tedy děti školou povinné, naštěstí nejhorší je za námi,ale je to palici, každodenní měření teploty. Sefuv syn měl 35,6 a dostal servano, že prý ho schválně chladil v aute.. To už nevymyslis 🤦♂️
@nnnadja je to mazec. Taky si to nedovedu představit 😓 mám tedy vstřícného zaměstnavatele a muže na střídání, ale co je moc je moc ze 😓
@nnnadja A co je pak rýma pokud ne nemoc? Toto fakt miluju, šup s ním do školky, ať nakazí 20 dalších...
@kokoska12 Nelečená rýma týden, léčená 7 dní ☹ U rýmy jsem nikdy nic nezrychlila ☹ Ale je možné, že v pondělí už jí bude líp, tři první dny jsou nejhorší. Jinak za mě Eucasol, inhalátor s vincentkou a vždy se rychleji uleví...
@nnnadja dekuju za typ matek jako jste vy.. kvůli vasi mylné představě, ze ryma není nemoc moje dcera od usoplenych decek chytne první rymu a ta ji poputuje pekne na prudusky a je doma každý měsíc s těžkou bronchitidou... No jo no. Klasika bezohledni nachrchlani lidi lezouci do kolektivu..🙄🙄
@nnnadja jak ten covid nemusim,tak jedine dobre je,ze konecne neberou ve skolkach a skolach do trid nemocne deti,protoze kdyz i tu blbou rymu ma kazdy tyden 2-5 deti,tak jsou deti,ktere ji kvuli takovemu nezodpovednemu pristupu nekterych rodicu maji permanentne,chodi po alergologiich imunologiich,trhat mandle,do lazni,nez se zjisti,ze de facto kdyz se neberou nemocne deti,najednou to jejich vydrzi bez nemoci 2 mesice v kuse,takze to asi bylo tim prostredim a tou nezodpovednosti druhych.A je tak tezke zustat tyden s deckem doma a vyresit to?Nebo je lepsi ho dat do skolky a roztocit spiralu nemoci a nezodpovednosti a deti dalsich pak marodi doma permanentne misto normalniho stavu 1 tydne jednou za 2 mesice.Opravdu k zamysleni.A ja doufam,ze takove matky ted proste nic nevyhadaji a budou s detmi odesilany domu se lecit...ani dr. nemuze vydat papir o bezinfekcnosti v teto dobe (to si nikdo nelajzne),to by musela byt opravdu ryma bezinfekcni, alergicka
@meronym Dovolím si pripojit také názor. Dcera hned teď po prvním týdnu taky chytla rýmu, jinak ji nic není. Člověk by si řekl "pohoda, v pondělí pošupajdi, vždyť jen smrká." Jenže...
Moje sestra má děti, kterým každá rýma sedá na průdušky, poté končí na jipu a 14 dní jsou úplně vyřízení. Myslíte si pak, že je normální rýmu vědomě šířit? Byť je to opravdu jen hloupá rýma pro většinu z nás? Jenze ať je to jakkoliv složité, musíme být ohleduplni k druhým a pár dní prostě dítě do kolektivu nepoustet.
Jinak za mě nakrájet cibuli, dát k posteli, udělat cibulovy sirup, inhalovat vincentku...
Nooo rozumim oboum nazorum,ktere se zde objevily dat do skolky x nedat do skolky... Kdyby se na cloveka nedival zamestnavatel jako na blbce tak proc nenechat dite s rymou doma😁jsem taky pro nedat... Ale co kdyz opravdu musime byt vsichni v praci...??? Ve skolce v jinych tridach smrkaji o 106 nikdy se nestane to , ze opravdu ani jeden z nich tu rymu mit nebude. Vim o cem mluvim...takze kazdopadne se budu snazit rymu vylecit do pondeli... My bohuzel na vybranou nemame😔😣... Byl doma uz dnes a dovolena neni bezedna a letos uz vubec ne... 🤔
ne každá rýma je nemoc nebo přenosná.co takhle alergická rýma?když bude papír od pediatra tak učitelka nic neudělá. a kdo jiný než doktor pozná jaká je to rýma
@vasinka88 není zač... Spíš je to o tom, že děti potřebují trochu nachytat imunitu... Otuzovat, zocelit. A pardon.. Místo toho, abych seděla doma na prdeli 6 let s dětmi s rýmou, přispívám do státního rozpočtu. Ne zas štvou mámy, co sedí každý měsíc na paragrafu a pak jsou pro práci nepoužitelné. A jen pro upřesnění, když jsou děti nemocné jsem s nimi doma, ale když 3xza den smrknou, to opravdu ne!
@kokoska12 čaj s citronem.já ještě mažu čelo a kořen nosu Psím sádlem Dr. Weiss, je to dobrý i na kašel(kdyby někdy byl)
@nnnadja souhlasím. Pak tady člověk čte stesky, ze když se propoustelo byly první na řadě. Je to hnusny, ale bohužel logický. Už vidím toho nadseneho zaměstnavatele maminy co je co 14 dni doma na paragrafu s rýmou....
Být v teple v posteli, hodně tekutin, cibule k posteli, cibulový čaj nebo sirup, je to zahul pro dospělého natoz pro dítě, tak držím pěsti.
Jinak ano rýma je NEMOC, je to zánětlivé onemocnění sliznice, a posílat dítě s takovou NEMOCI do školky je absolutní nezodpovědnost. Není tomu dávno co všichni hlásali jak chrání tebe, tak aby i tys chránil je! Rodičům co říkají že ne, bych přála alespoň den vidět své dítě v nemocnici na lůžku a zažít tu bezmoc mu alespoň trochu pomocí a ten neskutečný strach o něj.
@veroniquecz Proc tuto debatu omezujete jen na matky? Ty deti nemaji otce? Ja pracuji a hodne, nemuzu si dovolit z kazdeho mesice tyden chybet, ALE mam manzela a spolecne se to da zvladnout, abychom nemuseli nemocne dite posilat do kokektivu sirit viry. Pak ze neni rovnopravnost, kdyz zeny samy o zapojeni muzu ani neuvazuji.
Nemá cenu diskutovat.. Všem maminkám přeju, ať už mají děti 5-6 let, vybudovanou imunitu a nemusí toto řešit.
U nas ve skolce jeste loni rymu moc neresili. Stvalo me to. Muj syn se z te obyc rymy lecil 2-3 tydny. Do skolky sel zcela zdravy a za 3-5 dni to mel zas. A predstavte si,ze i ja potrebovala chodit do prace. Ale kvuli tem maminam,ktere si reknou,ze na to kaslou,jsem nemohla. Takze diky, fakt.
Letos nase skolka nevezme ditko s rymou, pripadne jej okamzite izoluje a rodic je povinen ditko ihned vyzvednout. Hura. Konecne ma muj syn moznost chodit normalne do skolky. A ja si rikam,ze alespon i ty matky,pro ktere ryma neni nemoc zaziji,jake to jsou starosti pro ty ostatni.

Já mám dobré zkušenosti s Kalobou anebo s tinkturou Průdušky a nachlazení od Serafinu. Výborná je taky lichořeřišnice (opět tinktura). Dávám dítěti jedno z uvedeného a ještě vitamín C z DM (mají v takové válcovité krabičce, je to čistý vitamín C bez příměsí).