icon

Teplota u 6letého syna před dovolenou

lucisek84
29. črc 2019

Maminky syn dnes rano lehce zvysena teplota u syna 6 let.Odpo 38.2 podan nurofen teplota spadla na 36.7 bolest hlavy a trochu briska.Za tri dny.letime do Turecka.Mam s nim jit na pohotovost?Myslite,ze by pri angine takto rychle spadla teplota?

Strana
z2
bamak
29. črc 2019

@lucisek84 ne nemáš jít na pohotovost. Bez v pracovní dobu ke svému dětskému. Ano, po nurofenu většinou teplota klesne.

klea81
29. črc 2019

Proč srážíš, tím nemoc akorát prodlužuješ. Může mít upal. Angínu usuzuješ z čeho?

jaja01k
29. črc 2019

@lucisek84 Z toho co popisuješ nevidím důvod jít na pohotovost. Počkala bych do rána a podle situace případně šla k pediatrovi.

lucisek84
autor
29. črc 2019

@klea81 no prave z boleni hlavy a bricha.Teplota mu stoupla na 39

lucisek84
autor
29. črc 2019

Tak nakonec pohotovost probehla.Test na Streptokoka negativni,moč čista,pri teplote 39 zvraci.Ve stredu rano k pediatrovi.,aby mu udelala CRP,ale mandele otekle nema.Jen nacervenaly krk.Asi budu muset to Turecko zrusit.A to se syn pul roku tesil.Dokonce jsme zvladli pred mesicem nestovice.Ach jo.

widowblack
30. črc 2019

@lucisek84 a nemá jen cestovní horečku ? Já jako dítě sem tohle měla každý stědrý den - to jak moc sem se těšila mi udělali teploty , zvraceni - presně co popisuješ. A taky když sem si pohladila u babicčky psa ( jako dítě jsem pejska moc chtěla, a ta euforie z toho že mám na chvíli živýho psa to byl extrém . )

lucisek84
autor
30. črc 2019

@widowblack myslíš,že by z toho měl až takové teploty? Nejhorsi je,ze nema ani kašel prostě nic podle čeho bych mohla neco poznat.Jen teploty,spíše horečky.

widowblack
30. črc 2019

@lucisek84 ja mívala 40 ... u psa mi to vydrzelo i dva dny u valnoc tak den a pul , pak se prestal stromek zdobit natajnaka a zdobila ho mama s nama , abych vedela ze uz druhy den budou vanoce ... ale nerikam ze to tak bude - jen mi to uplne pripomelo me jako dite kdyz sem se na neco tesila

klea81
30. črc 2019

@lucisek84 u angíny jsou čepy na mandlich a zvracení

klea81
30. črc 2019

@lucisek84 je oslabený z neštovic...

klea81
30. črc 2019

@lucisek84 na pohotovosti nezvládli udělat crp? 🤔

bayt
30. črc 2019

@lucisek84 Tak horečka se neřeší, pokud ji nemá déle jak tři dny....nevím, jestli by tak rychle stejně něco zjistili. A teda na pohotovosti akorát ještě spíš něco chytí, než kdyby byl v klidu doma.

bayt
30. črc 2019

@klea81 Ježiši a to jako budou dělat CRP u horečky 38,2 stupně, což je tak na hraně mezi teplotou a horečkou? :D

bayt
30. črc 2019

@lucisek84 A kdy letíte?

klea81
30. črc 2019

@bayt píše 39 a když už byli na pohotovosti... Já bych ani nesrazela, natož pohotovost 😇ale zase odejít bez diagnózy, to si moc nepomohli, určitě užitečnější crp než hned řešit streptokoka 😉

bayt
30. črc 2019

@klea81 Tak CRP snad není diagnóza, ani u horeček 39 trvajících dva dny bych tohle neřešila, protože proč...když to je dlouhodobější, tka ok a řešíš, jestli nasadit antibiotika, ale tady...

klea81
30. črc 2019

@bayt vždyť chtěli jet na dovolenou, je rozdíl jestli je to viroza na 2 dny nebo bakteriální zánět, který nevyleci bez atb, takže by viděli hned, jestli mohou odjezd riskovat nebo ne

klea81
30. črc 2019

@bayt přečti si dotaz, řeší se dovolená v Turecku

karlajasmine
30. črc 2019

Muze být do odletu úplně v pohodě, jestli je to viroza. Můj syn měl před dvěma dny 39 a dneska už bez teplot a v pohodě.

klea81
30. črc 2019

@karlajasmine přesně, proto bych udělala crp, dá se udělat i doma

lucisek84
autor
30. črc 2019

@klea81 no on nezvraci.A cepy nema.

lucisek84
autor
30. črc 2019

@klea81 i po mesici?

lucisek84
autor
30. črc 2019

@klea81 pry jsme tam moc brzo na CRP

lucisek84
autor
30. črc 2019

@bayt necekali jsme tam byli jsme jako prvni a hned zase sli

lucisek84
autor
30. črc 2019

@bayt zitra letime

lucisek84
autor
30. črc 2019

@karlajasmine no snad to bude i nas pripad.Dnes uz neleze vyse nez nad 38.5

pabka
30. črc 2019

@lucisek84 a jedete na tu dovcu? Je to ke vzteku, ale pravda je co už tu někdo psal, naše první dcera mívala horečky kolem 40 skoro před nebo při každé dovce, buď z únavy a nebo cestovní horečka.
Ale pak taky měla 5x spalovou anginu za sebou během ani ne půl roku..
Takže těžko říct co z toho bude.

pabka
30. črc 2019

@lucisek84 jo a nesnáším zneužívání nebo zbytečné využívání pohotovosti, ale ve vašem případě bych tam taky asi jela... před dovolenou... kdyby tam odhalili původ nemoci, začalo by se hned s léčbou.

lucisek84
autor
30. črc 2019

@pabka tak syn dnes cely.den 38 nurofen jsem nedavala,aby to nicilo bacily.A ted uz ma 37. Vypada v pohode.Ale stejne pujdeme zitra na CRP

luckylee
30. črc 2019

Syn loni mel 2,5r a den pred odletem 39,5.
My teda chemicky nesrazime a on s touhle teplotou chtel jit ven😄
U nas teda ale slo i o to ze byt pod strechou cca 28st plus rekobstrukce strechy .Krikem si teplotu zvysoval tak sli s muzem na prochazku pod stromy.No nakonec tam byli hodinu a pul a jeste si zasli do obchodu pro rohlik ktery syn zdlabnul cely.Mu proste krom te horecky nebylo vuuubec nic.Takze jsme leteli.Lekare tam meli taky a klimatizovany pokoj pro nej byl lepsi.Ale my leteli jen do Bulharska.
Byt v tvoji situaci tak taky zajdu pred odletem udelat crp a nebo do lekarny pro ten domaci.

Strana
z2