Používáme cookies. Více informací zde. OK
bamak
10. bře 2019

@karolinasvetla111 nejspíš má chřipku.... Krev určitě zbytečná v těchto případech není, ale otázka zní, jestli bys byla spokojenější, kdyby crp vyšlo nízké a tím pádem by ATB nedostala-což je dost pravdepodobne. Ano, u zánětu průdušek je kašel normální.

sudylichozrout
10. bře 2019

@bamak nemas az zas tak uplne pravdu. I k virovym infekcim se pridavaji ty bakterialni. Telo je oslabene a nemuze se branit. A bakterialni zanet prudusek na pozadi primarni virove infekce je uplne typicky. Takze atb jsou dulezita i tak.

bamak
10. bře 2019

@sudylichozrout u bakteriálních zánětu by bylo vysoké crp.... Na tom se snad shodneme, ne? Právě proto píšu, že je odběr důležitý k diferenciální diagnostice a odlišení nutnosti ATB.

bamak
10. bře 2019

@sudylichozrout čtu si svůj příspěvek pořád dokola a pořád nemůžu přijít na to, kde jsi v četla, že píšu, že ATB nejsou důležitá.

sudylichozrout
10. bře 2019

@bamak no, CRP by se samozrejme delat melo, ale pokud je zanet prudusek, je pravdepodobnost (sekundarniho) bakterialniho puvodce velka. Takze asi lekar vyhodnotil stav tak, ze CRP v tom konkretnim pripade netreba. A chripka to nebude, chripka se projevuje vysokymi horeckami a bolesti kloubu. Mela jsem ji dvakrat v zivote a uz falt nechci. Jednou jsem kvuli tomu i potratila. Nejspis jde o virozu a bakterialni infekci najednou.

barchen
10. bře 2019

@karolinasvetla111 Je to normální u zánětu průdušek. Není to jen obyčejná viróza, tohle se může táhnout i 2-3 týdny. Krev není nutné brát, pokud si je lékař jistý, že to slyší na průduškách. I nízké CRP může znamenat průser, zejména na začátku nemocí to vůbec není relevantní ukazatel jak si mnozí myslí. CRP je pouze doplněk a pokud kdokoliv soudí pouze na základě této hodnoty, tak je na pováženou s důvěrou.

Sem začni psát odpověď...

Odešli