icon

Tiky - 6 leté dítě. Máte zkušenost?

9. čer 2021

Holky máte zkušenost s tiky u dětí? Co vám na to pomohlo? 🙏

cilkat
•
9. čer 2021

Byli jste u neurologa? ... obecně se na dozrávání nervové soustavy hodně doporučují rybí oleje a b-komplex ... Může to být ale třeba i pozůstatek nějakého dětského reflexu, který nevymizel tak, jak má - v tom případě ergotepapii a neurovývojovou terapii. (Syn nemá přímo tiky, ale má divné pohybové souhyby, typu 'když pohnu rukou, hýbu i nohou'.)

hejluc
•
9. čer 2021

Syn měl tik v oku. Na očním nám řekli, že je to od nervů... Pomohla kineziologie.

maki90
•
9. čer 2021

Zkušenost mám u sebe - v dětství jsem začala mít tiky a byla to epilepsie. Léčím se s ní od pubertálního věku, ale tiky byly už dříve, před 10.rokem. Stejně tak můj bratr. Nechala bych pro jistotu vyšetřit na neurologii.

oklementieva
•
10. čer 2021

Dobrý den, hlavně Vy, maminko, nebuďte ve stresu. Všechno se dá řešit. Jaký konkrétní tik má dítě? Co dělá? Jinak jsme tím také prošli se synem ve 4 letech. Dávala jsem denně B Complex a magnesium. Hlavně na to neupozorňovat (vím že to je těžké). A ještě co si myslím že nám pomohlo: změnit prostředí. Odjeli jsme teda na dva týdny do Jeseníků na chatu ke známým a tam po pár dnech ustálo to samo.