Trhání nosní mandle, máte zkušenosti?

tystynka
20. črc 2012

Chtěla bych se jen zeptat, jestli Vám pomohlo vytrhnutí nosní mandle.Malýmu jsou 3 roky a paní doktorka mu pohmatem přes pusinku zjistila zvětšenou nosní mandli.Poněvadž byl od svých 6. měsíců dost často nemocný (měli jsme už 14x ATB ☹ ) a letos v dubnu měl i zápal plic.Jinak je i alergik.Ale v noci nechrápe.Jen má oslabenou imunitu z těch ATB.Bohužel se bojím,že aspoň polovina z nich byla podána zbytečně,protože paní doktorka mu ani nedělala CRP test a většina z nich vůbec nepomohla ☹ .Malý trpěl a trpí na bolení v krku.Vždy ho měl dost zarudlí,ale teď už si žádám ty CRP testy z prstíku a vždy to naštěstí na ATB není.Jenže taky se mi do něj nechce pořád cpát nějaký Panadol nebo Nurofen ☹ .Bohužel ještě k tomu měl už 2x 3 měsíční každodenní zvýšenou teplotu 37,5 - 37,8.Byli jsme na odběrech a vyšetřeních a nikdy mu na nic nepřišli.Na alergologii v Praze na Karláku nám řekli,že to je z alergie a dostal Xyzal.Teď nám bylo doporučeno nechat vytrhnout tu nosní mandli pod narkózou,ale já mám z toho strach a nevím, jestli je to opravdu nutné.

berenika39
20. črc 2012

@tystynka ahoj, to je težký, někomu to samozřejmě pomůže (třeba Petrovi jednoznačně ano), ale určitě ti tu někdo písne, že ne...záleží na spoustě okolností. Dej si do vyhledávače bez háčků a čárek "nosni mandle" a vyjede t spousta odkazů, pročti to, je tam spousta zkušeností. At vám to pomůže🙂.

momis
20. črc 2012

@tystynka ahoj, tak Paťovi na 1000% ano, neustále měl plný nos, přitom nic nevysmrkal, chrápal, huhňal, že mu skoro nebylo rozumět, a špatně slyšel.A přes zimu byl taky furt nemocný. Na trhání nosní mandle jsme byli teď na konci června a už druhý den to bylo všecko pryč, hezky mluví, nos má volný, nechrápe a slyší jako rys 😀 Byli jsme pod celkovou narkozou.

lojzina
20. črc 2012

nam to jednoznacne pomohlo,narkoza zadna slava ale je to za nama a nelituji.zkus treba jeste nazor jineho dr,co na to rekne....