Třítýdenní syn mi pláče po každém kojení. Nevím, jestli má hlad a nebo ho bolí bříško

nikitka2323
24. čer 2018

Zdravim prcek (3 tydny) mi po krmeni place..prdiky mame pouzivame espumisan kapky tak prdime cely den...posledni dobou mi ale place po krmeni..taky skoro po kazdem ublinkava..nevim jestli place protoze ma hlad mebo ho bolí brisko..pred 2 tydny nam dr. rikala ze je prepity ze mam krmit mene tak krmim co 3-4hodiny po 10min a v noci i po 6hodinach..jaky mate na to nazor mebo zkusenost?

mirri7
24. čer 2018

Ahojky,ja nechavam prisun mlicka na prckoj.napije se,kolik potrebuje a kdyz je to navic,tak blinkne.. v noci jsem cele sesto budila po 4hod na gablik vsechny 3 deti.
On ti k tomu prsu po kojeni,po tech 10ti minutach uz nechce?ridila bych se tim.u nas platilo,ze si poznaj,kdy maji dost.10min mi na 3t mimco prijde malo.
Blinka ti cetstve mliko nebo natravene-se srazenymi hrudkami?tim alespon ppznas jestli uz ma natraveno od posledniho kojeni a tedy jestli mu tech 10min u prsu stacilo...

nikitka2323
autor
24. čer 2018

No od prsu ho odpojuju takže mi prijde ze okace protoze ma hlad ale zas na druhou stranu ma fakr hodne napite brisko ikdyz krmim tak malo..jinak ublinkava ciste mliko bez hrudek. Myslite ze bych mela krmit nez se odpoji sam? Nekdy se mi odpoji i po 5 minutach ale zas hned blinka tak ja ho nechci trapit...

bayt
24. čer 2018

@nikitka2323 Ty blaho chudak miminko, samozrejme ze ma hlad, to by me zajimalo z ceho jako dr usoudil, ze je prepity??? Jednou za 3-4 hodiny mi malej nepije ani ted v peti mesicich. Takhle ho trapit....Dite ublinkava protoze nema dovrenou zaklopku, to je normalni. Muj si trochu ublinkne obcas i ted a ani mu to nevadi.

calvac
24. čer 2018

@nikitka2323 No,nevim,ti doktori.... Taky bych ho broucka nechala proste pit. Je malicky,ma narok pit podle sve potreby. Jestli jen ublinkne a neni toho prilis moc, je to ok. To,co vypije navic,proste vyhodi. Dej tomu volnou ruku,ono vlastne i casem se to upravi.

calvac
24. čer 2018

@nikitka2323 Muze mit i reflux,kdy se mu cast mlicka vrati a pali ho zaha. Tam by melo pomoct,kdyby si jeste maly trochu cucnul a zvednout ho do polohy hlavicka vyse nez brisko.

cuuza
25. čer 2018

Kojení není jen o jídle, ale i o kontaktu, pocitu bezpečí. Koj na požádáni a nech ho klidně u prsa déle. Ono to pomaha jak na prdiky tak na stimulaci mléka. Omezila bych násilné odpojovani nebo aspoň posunula na delší čas. Zejména ve vedrech koj opravdu jak chce, taky máme casteji žízeň. Malé ublinknuti je v pohodě. Můj prcek proste nikdy poslední lok nepolknul, vždycky ho vyhodil. Mi to přišlo, ze to má jak ústní vodu 😂

sassanca
25. čer 2018

Kojit na požádáni. Tyhle rady, dodržovat to na hodiny a minuty😣Achjo, ma jen 3 týdny. Klidne může mít růstový spurt.

karlajasmine
25. čer 2018

@nikitka2323 nechat ho na prsu jak dlouho bude chtít a kojit jak často bude chtít. Nikdy neodpojovat. Žádný dítě se neprepije - když má dost pustí se. Ublinkavani s tím nesouvisí.

vladienka
25. čer 2018

Ako pisu predo mnou, nechat kolko chce a ako dlho chce. Ja som prvy mesiac kojila urco aj 40 minut a kludne kazde dve hodiny. Blinkat bude tak ci tak, to je uplne normalne.

mourovatakocka
25. čer 2018

Může to být reflux, ne plné bříško. Ani moje sedmiměsíční miminko nepije tak málo často a říká si třeba co dvě hodiny. To je strašně zastaralý systém s kojením po třech až čtyřech hodinách - kolik je paní doktorce? Malému miminku se má přiložit prso prostě když si řekne, laktační poradkyně mi svého času říkala, že u malých miminek je nejlepší přiložit pokaždé když zabreci, protože ve většině případů je to hlad nebo potřeba blízkosti - a o tom kojení je přece taky 🙂. Pokud ublinkava často, některá miminka to tak mají, napadlo mě, co zkusit odrihnout někdy během kojení a pak zase přiložit?

nikitka2323
autor
25. čer 2018

Tak ted jsem zhrozena z toho co tady čtu chudáček mi hladoví..tak tedy zvýším dávky jinak krmím v takových intervalech protože mi prcek tak dlouho spinká a zase jsem četla že na krmení není dobré mimi budit,,no v pátek jdeme na kontrolu tak jsem zvědavá jak jsme na tom váhově..kolik by měklo cca vžit měsíční mimi? My byli na kontrole když měl cca 10dní a vážil právě necelé 4kg z čehož dr usoudila že ho přejídám a to jsem právě přikládala skoro pokaždé když zaplakal a nenapadlo by mě že by se mohl přepít

vladienka
25. čer 2018

@nikitka2323 je uplne jedno kolko vazi, hlavne nech pribera. Budit urcite nemusis, proste ked bude hore, nechaj ho pit kolko chce. Mne mala priberala cca kilo za mesiac, v mesiaci mala 4,5 kg a ked nespala tak som ju mala v podstate furt na prse

mourovatakocka
25. čer 2018

@nikitka2323 To je co za lékařku.. z váhy usuzovat, že se novorozeně přejídá.. záleží na porodní váze, každé miminko přibírá jinak. Jestli doktorka jede podle tabulek, tak tě bude takhle plašit pokaždé. Buď ráda, že prospívá a dej na instinkt. Jinak když dáš do googlu kalkulačku ideální váhy kojence a zadas tam porodní váhu, ukáže ti to přírůstky, takhle jsme to hledali my, už nevim přesně adresu. Kojené děti přibírají skokově, tak to taky může být každý měsíc jinak. Ale dala bych na to, co ti říká zdravý rozum a tvoje miminko 🙂

karlajasmine
25. čer 2018

@nikitka2323 Moje dite vazilo ve 3 mesicich 8,5kg a pribiralo 1,8kg mesicne :D :D Zato ale za posledni tri mesice pribral uz jen 300g celkem.. proste kojeny deti pribiraji skokove a je fakt uplne, ale uplne jedno kolik vazi a kolik pribira - pokud miminko place, tak prikladej - delala jsi to predtim dobre,nenech se Dr.rozhodit. Dr je od toho, aby lecila nemoci, ne od toho, aby ''radila'', jak ma kdo kojit - doktorky o kojeni nevi vetsinou bohuzel nic.. nejsou to laktacni poradkyne a nikdy se tim nezabyvaly.

cuuza
25. čer 2018

@nikitka2323 Kojením mu neublížíš, jen prospejes. Ze začátku probírají rychleji a pak se to zpomaluje. Důležité je, že váha jde nahoru, že je mimčo přiměřeně aktivní a má dost pocuranych plen. Vše ostatní je jen buzerace. Také nejsme všechny stejné.

bekyc
26. čer 2018

Měla jsem to podobně... malý sice nebrečel, ale ublinkával, budil se každé 3 hodiny, 10 minut pil a hned odpadl a spal další 3 hodiny. Na šestitýdenní prohlídce měl 5 kg a doktorka mi řekla že ho přejídám, ať ho odpojím dřív než po těch 10 minutách... já tenkrát nezkušená a zmatená jsem ji poslechla a dočkala jsem se akorát toho, že mi brečel hlady a byl nespokojenej, naštěstí mi to hned došlo. Dokud pije, nechte to na něm. Tohle už by ti doktoři měli konečně pochopit a neplašit nezkušený matky.

letadylkokane
27. čer 2018

@karlajasmine ty brdo, moje dcera ma devet kilo ted ve dvou letech 🙂))

bayt
27. čer 2018

@letadylkokane muj ma devet kilo ted (5 mesicu)

karlajasmine
27. čer 2018

@letadylkokane mám obří dítě 😀

nikitka2323
autor
28. čer 2018

Díky za nazory damy pomohly jste mi 🙂

zlorenka
28. čer 2018

@bekyc moje mela na sestitydenni taky 5 kg (porodni 3,29) a doktorka nas chvalila do nebe, heh. :D