icon

Trvající teplota u čtyřleté dcery. Máte zkušenosti?

bobecek79
8. kvě 2025

Holky od neděle dcerka 4 roky teplota max 38,4, kašel,rýma. U lékaře jsme byli,je to virové. Znepokojují mě i 5 den teploty. Máte zkušenosti? Děkuji

hennrietta
8. kvě 2025

Dcera si něčím podobným prošla v prosinci. Měla téměř nesrazitelné teploty 6 dní (k 39°C) a přes týden vůbec nejedla. Jen ležela a spala. Po týdnu a půl bylo zlepšení.
Kdyby se to horšilo, tak klidně znovu lékař. Já teda vždy prvně volám a konzultuji po telefonu.

palja
8. kvě 2025

@bobecek79 tak dlouho měly holky teploty jen při chřipce.
K nemoci se mohlo přidat i něco jiného nebo se nemoc teprve rozvinula. U nás dr chce, abysme k ní chodili nejdříve po 2 dnech horečky, protože z první teploty nic nepozná. Pokud jste tam byli moc brzo, tak ta nemoc třeba ještě byla v začátku.
Já bych zašla znova k dr, ať nabere aspoň crp a další podle příznaků.
Taky mám teď nemocné děti, jedna dcera má spálu a ta druhá měla vyrážku a horečky 2 dny.

bobecek79
autor
8. kvě 2025
@palja

@bobecek79 tak dlouho měly holky teploty jen při chřipce.
K nemoci se mohlo přidat i něco jiného nebo se nemoc teprve rozvinula. U nás dr chce, abysme k ní chodili nejdříve po 2 dnech horečky, protože z první teploty nic nepozná. Pokud jste tam byli moc brzo, tak ta nemoc třeba ještě byla v začátku.
Já bych zašla znova k dr, ať nabere aspoň crp a další podle příznaků.
Taky mám teď nemocné děti, jedna dcera má spálu a ta druhá měla vyrážku a horečky 2 dny.

@palja teploty má právě od neděle. V úterý jsme byli u dr.

palja
8. kvě 2025
@bobecek79

@palja teploty má právě od neděle. V úterý jsme byli u dr.

@bobecek79 a brala aspoň crp?

bobecek79
autor
8. kvě 2025
@palja

@bobecek79 a brala aspoň crp?

@palja zatím nebral,byla jsem tam i s druhou dcerou,která má anginu a atb. Zítra si tam zavolám. Jsem panikář,bojím se,aby to nebylo něco hrozného...

palja
8. kvě 2025
@bobecek79

@palja zatím nebral,byla jsem tam i s druhou dcerou,která má anginu a atb. Zítra si tam zavolám. Jsem panikář,bojím se,aby to nebylo něco hrozného...

@bobecek79 tak když má druhá dcera angínu, tak ta první to od ní mohla chytnout. V krku jí vůbec nemusí bolet. To bych byla logicky už sama ostražitá. Zvlášť když má pořád horečky.

palja
8. kvě 2025
@bobecek79

@bobecek79 já mám právě doma taky jednu dceru se spálou a má ATB a ta druhá horečky měla, u dr crp 7 a strep test negativní. Horečky naštěstí už nemá, ale kdyby je pořád měla, tak taky rychle mažu k dr, protože by to pravděpodobně chytla od té starší.

zmrzlinka
8. kvě 2025

To by chtělo skontrolovat CRP.