icon

Trvale zvýšené ASLO 500 u syna - 4roky

vrabcak0007
15. čer 2018

Ahoj děvčata, zvláště vy, co máte jakékoliv zdravotní vzdělání. Poprosila bych vás o váš názor. Loni na jaře syn onemocněl streptokokovou anginou, já jí od něj chytla také. Dostali jsme atb a klasika léčba. Výtěry pak byly čisté. Ovšem na podzim jsem zničehonic dostala čtyřicítky, bolest v krku jak při angíně, masakr. Dostala jsem další atb, jenže asi 3den v noci tíha na hrudi, špatné dýchání - byla z toho všeho myokarditida. Byla jsem v nemocnici i dlouho doma, protože jsem měla i zánět ledvin a kloubů. Zjistila se vysoká hladina ASLA=1700. Atb pomohly na anginu, ale i po několikerém druhu ASLO neklesalo. Přistoupilo se k odstranění madlí. Už to jde dolů. Pomalu, ale jde. po těch mých problémech, jsem raději nechala zkontrolovat na ASLO i synka. V prosinci měl hodnotu 500. MUDr říkala, že jestli je ok, že počkáme půl roku a uvidíme pak. Teď jsem byli na odběrech a je to pořád stejné. Ona s tím stále nechce nic dělat, chce počkat min dalších 6-12 měsíců. A s tím už mám trošku problém. Je to podle vás ok? Mám trochu obavy, aby z toho pak neměl také problémy se srdcem, klouby nebo ledvinami, když má v těle stále ty protilátky, co tyto orgány napadají. Já měla 1700 na mojí konstituci a způsobilo mi to dost masakr ve zdraví a on má dlouhodobě tedy 500 na jeho konstituci. Mám trochu strach, tak bych chtěla znát názor i někoho jiného. Uvažuju, že zavolám i mojí kardioložce, co ona na to. Moc vám děkuju.

zmrzlinka
15. čer 2018

Ahoj. Zkušenost s ASLO úplně nemám ale ze zkušenosti se synem bych zkusila navštívit jiného lékaře a chtěla bych slyšet jiny názor. Drzim palce 👍

vrabcak0007
autor
15. čer 2018

@zmrzlinka děkuji za odpověď...právě - sháním názory všude možně...moje kardioložka mi doporučila zavolat na infekční na Bulovku...už jsem tam volala...popsala jsem sestřičce v rychlosti o co kráčí a ona se mě zeptala, jak dlouho má tu hodnotu zvětšenou...tak jsem jí říkala, že vlastně už rok...tak mě odkázala na konkrétní lékařku, která se u nich specializuje na děti a jsme objednaní..takže úplně ok to asi nebude...
Nejsem žádná extra kvočna nebo hysterka, ale pakliže to u mě tak řádilo a může to mít takové následky, tak to nechci podcenit...nerada bych, aby pak v pubertě, kdy tělo nejvíc roste mi volali ze školy, že syna odvezla při fotbalu pohřební služba, protože mu zkolabovalo srdce...těch případů je čím dál víc a všichni se diví, vždyť ti lidé byli na první pohled zdraví - asi nemocné srdíčko a nikdo o tom neměl tušení...a všichni jsou v šoku...a ono to klidně mohlo v dětsví způsobit něco takového...
a taky mě dostala reakce lékařky, když jsem se jí na to ptala, tak prý je to v poho, ještě by rok počkala a pro klid duše mám synovi kontrolovat moč, aby v ní neměl krev...ono je to tak jednoduchý..prostě počkáme na krev ne..

xxx3d
15. čer 2018

@vrabcak0007 ahoj, jestliže je normální rozmezí do 200, tak 500 je hodně, navíc s ohledem na to, že se jedná o dítě. Je určitě dobře, že ses objednala do nemocnice, uvidíš, jak to dopadne a pak bude na tobě, jak dál s tvojí pediatrou. Je teda s podivem, že tě pro jistotu, její i tvou neodeslala na nějaké vyšetření ona.

zmrzlinka
15. čer 2018

@vrabcak0007 tak to je dobře že Vás vzali. Drzim palce 👍

vrabcak0007
autor
15. čer 2018

@xxx3d no to jo.. Kdyz navic vi, jakou paseku to napachalo me.. No uvidime, treba hystercim zbytecne, ale kdyz uz ma clovek jednou takovouhle zkusenost...

vrabcak0007
autor
15. čer 2018

@zmrzlinka dekujeme