Úraz ve škole. Poradíte, prosím?
Prosím o radu či zkušenost.Dcera dnes ve škole uletla z roztoceneho kolotoče mimo četných odřenin ji bolí také palec u ruky.Nemůže s ním cokoli uchopit.Myslela jsem že by jsme zašli k doktorovi ale nemá to vůbec oteklé ani žádný hematom nic.Tak pořád váhám jestli ano nebo ne.Aby na nás nekoukali divně a ještě nás nevyhodily že simuluje.Díky
Může mít poškozenou třeba šlachu, to zvenku neuvidíte, vzala bych ji k doktoru a důrazně nahlásila, že se to stalo už den před a ve škole. Někoho ze školy jste informovali, viděl to někdo? (Kvůli papírům, někdy dělají ofuky, i když na to musí být pojištěni.)
@marti89 nikdo mi ze skoly nevolal,dozvedela jsem se to az po tom co dcera přijela domů.Navíc h hlavně nemá nic viditelné žádný otok ani modrina tak nevim.
@verunkanatalka Myslis ze zlomenina by nebyla otekla?
@bozenalucka těžko říct no...třeba ná něco s kloubem a nebo šlachou nevím...Já bych tam dojela...
@verunkanatalka no kazdopadne tam zajedu no a uvidime max.nam vynadaji ze simuluje
@bozenalucka neboj nevynadají...Raději jednou zbytečně, než pak aby měla nějaký problém...Držím palce a dej vědět jak jste dopadly...
@bozenalucka Ne, zlomenina být vždy oteklá nemusí. Manžel měl zlomenou kůstku v noze po blbým došlápnutí, nic viditelného, doktor řekl, že to bolí jen od stresového naražení a má mazat Olfengelem. Po 3 dnech tam musel znovu, nohu už jak bambuli - proběhl rentgen a jiný doktor, co tam zrovna byl, jen kroutil hlavou nad prvním doktorem a hned do sádry. Takže klidně to ještě může pracovat..
Určitě by to ale chtělo oznámit ve škole, aby o tom věděli a neřekli, že se jí to stalo mimo areál a vyučovací hodiny. Ideálně uvést, kdo u toho byl..
@marti89 kdyz se to.stalo ucitelka pouze osetrila odrene rány,kdyz jsem volala odpoledne do.skoly bohuzel uz tam nikdo nebyp
@verunkanatalka určitě dám vědět ☺
@bozenalucka Tak super, že o tom ví - zkontaktovat se s ní a řešit, že ji ta ruka začala bolet a s výsledkem vyšetření.
@bozenalucka určitě jet.. takhle jsem nemohla uchopit nic do palce a byl to uštípnutý kloub a pět týdnů sádra.. přitom teda otok naskočil až snad za dva dny.. ať dobře dopadnete 🙂
aby na vás nekoukali divně?Aby vás nevyhodili? Vážně? Přestaň se zaobírat blbostma a zajdi tam,ani sebelepší dr ti bez rtg neřekne jestli je to v pořádku nebo naražené/zlomené
Hlavně ve škole chtít, aby byl úraz zapsán a nahlášen na pojišťovnu a k doktorovi jít. Školu to nic nestojí, je to placeno z pojistky a dostanete odškodnění.
Určitě otok být nemusí. Syn si zlomil ruku a bez otoku na chirurgii bez pláče úplně v pohodě. Koukali na nás jak na simulanty a dost se divili když na rentgenu byla zlomenina.
@verunkanatalka Tak nakonec dcera dostala sadrovou dlahu na 10dní pak jdeme na kontrolu a uvidi se.Zaver podvrknuti kloubu nějaká discorze
@bozenalucka tak ať jí to moc nebolí a přeji brzké uzdravení...
Distorze (v podstatě kloub vyskočil ze svého místa a přitom pohmoždil okolí a vazy), bohužel to je dost bolestivé. Doporučila bych si nechat napsat po sundání dlahy rehabilitace, bude potřeba ten kloub co nejrychleji (ale správně) rozhýbat, aby "nezatuhl". Přeji brzké uzdravení.. 🍀

@bozenalucka určitě s ní jdi na chirurgii, může to mít zlomené!!!