Ve 2 letech zadní rýma, záchvaty kašle. Jak léčit dál?

magdalenan
25. dub 2016

Ahoj maminy,

syn nebyva vubec nemocny a tak bych se potrebovala poradit...

Je mu dva a ctvrt roku a a posledni dva mesice ho davame do soukrome skolky, takze jsem s nejakou tou nemoci pocitala, ale chci se zeptat zkusenejsich co dal a jestli jsou vsechny nase aktualni postupy ok:

Ve ctvrtek 14.4. jsme ho poprve vzali domu, ze pry ve skolce budil ostatni deti kaslem a ze se jim snad i chvilkama dusil. V patek a pres vikend jsem kuryrovala tak nejak "cajickove", jen jsem mu obcas dala Stoptussin, nechtela jsem do nej hned rvat nejake leky. Neprislo mi to tak hrozne, jak popisovali ve skolce. Rozhdone se nijak nedavil nebo nemel nejake "zachvaty"

Pres vikend se ale zhorsil, a tak uz jsem ho v pondeli 18.4. vzala k doktorce. Rekla, ze prudusky ma ciste, ale ze je to zadni ryma a ma zustat cely tyden doma a v klidovem rezimu. S nasledujicim postupem lecby - Odsavala jsem (s pouzitim Vincentky) cca trikrat denne + jsem ho i v noci 1x budila, to asi prvni tri dny. Na kasel mel pres den Prospan a v noci Stoptussin. Davala jsem vsude kolem postylky na noc jeste mokre pleny.

Do toho se mu klubou obe petky, takze sem tam jsem na noc jeste musela dat Nurofen, aby se vubec trochu vyspal.

Jinak teplotu nemel v podstate vubec za celou dobu se nedostal pres 37.

Ted pres vikend uz byl mnohem lepsi a tak jsme ho dneska rano vzali do skolky (uz dve noci se nebudil, nechrchlal, nekaslal, nedavil se, jen ma jeste trochu rymu, ale to u te zadni predpokladam trva dlouho), takze jsem byla fakt prekvapena, kdyz mi ze skolky volali, ze ma syn hrozne zachvaty kasle, ze se tim zase davi a dusi a ze vubec nevypada dobre a at si pro nej teda prijedeme.

Omlouvam se za takovou slohovku, ale chtela jsem to popsat vsechno jak to bylo a je a zeptat se, co byste radily dal? Pokracovat stejny postup jako minuly tyden a proste cekat az to prejde, ze je to beh na dlouhou trat, nebo mam chtit nejake specialni vysetreni? (CRP, ORL?). K doktorce pujdu az zitra, dneska uz ma jen poradnu, tak at ivm, co po ni pripadne chtit navic...

V podstate za poslednich 14 dni zpucoval celou lahvicku Stoptussinu i Prospanu + Vincentka a nemam pocit, ze by mu to k necemu bylo. nejsem uplne odpurce leku a vubec, ale na druhou stranu nevidim teda zadne zlepseni a nechce se mi do nej zase jen cpat horem dolem sirupy bez valneho vysledku.

Moc dekuju vsem za zkusenosti a rady

M.

magdalenan
autor
25. dub 2016

Tak já nevím, od chvíle, co jsme ho vyzvedli ani jednou nezakašlal, dala jsem mu oběd, odsála, sirup a spát. Při spaní ani chrochtnutí, prostě nic.

Já to fakt nechápu. A to mají ve školce i čističku vzduchu...