Velmi silná alergie a školka
Máte někdo doma silného alergika (astmatika)? A jak ho přijali ve školce?
Můj 4 letý syn se dusí po kontatku se psem a syrovým bílkem. Strašně dlouho jsme čekali na vyšetření na alergologii a rovnou dostal mj. léků a dejchadel. Jako SOS pomoc adrenalinové pero, které máme nosit všude sebou...
Mám dilema jak to řešit se školkou... Jako upozornit je musím, ale nevím jestli mu mám dávat s sebou ty léky a tak... Konzuntovala jsem to s pediatrem a on říkal, že je malá pravděpodobnost kontaktu, že si učitelky nemůžou dovolit, aby se okolo dětí ochomejtal pes, natož aby na něj šahaly... A kde by vzal ve školce syrové vejce. Ale náhoda je blbec.
Bojím se, aby náhodou ty léky nepotřeboval, ale zároveň nechci, aby ho vyloučili z kolektivu, že se ho např. budou bát vzít na vejlet nebo na procházku...
Řešil někdo něco podobného? Nebo budu ráda za každý nezaujatý názor. Děkuji 🙂
U nás na vesnici když jdou na procházku ( nebo my) tak má psa každý druhý.
Záleží jak silná ta alergie je zda stačí kolem psa jen projít.
Já bych to řešila přímo s učitelkami a léky dala jim.
Blbý příklad: všichni rodiče nechávali v šatně opalovací krémy ... Ale třeba já dala učitelce i sprej proti klíšťatům, když jdou do lesa. Nic neříkala a vím, že ho použila. O tom jsme se bavili.
Vsechny leky jsem dala do kosmeticke tasky vcetne popisu,pri jake reakci se co dava. Kazdy den to prenasime sem a tam. Nahoda je blbec. Ucitelky to vzaly uplne v pohode.
@ladyhacek Tady má taky spoustu lidí psa... a hodně často je mají bez voditka.
No právě, že má hrozně silnou tu alergii. Když ho u babičky prvně olíznul pes, tak "jen" otekl, když ho olíznul podruhé, tak skončil týden v nemocnici z toho 3 dny na JIPu s kyslíkem a Ventolinem po 5 minutách. No a doktorka straší, že se ta alergie na psa může zhoršovat. Zatím je jen kontaktní... ale kdo ví...
On už si to taky sám hlídá, že se psům vyhýbá,... ale už se nám někdolikrát stalo, že si ho chtěl očmuchat pes, který šel okolo nás. :-/
Holka je alergická na bílek, rybu, arašídy, ventolin ma ve školce, i když je silný alergik, jinou "první pomoc"nedostala
@anguly mam taky syna s alergii, ale zdaleka ne tak silnou - pokud by mel az takovouhle alergii, tak jednoznacne bych mu (bez ohledu na to, co na to budou rikat), dala sebou vsechny leky, co by mohl potrebovat (vcetne pera, protoze nikdy nemuzes vedet, jestli se mu neprojevi i alergie na neco jineho, s cim bud doposud nemel problem nebo naopak co jeste nepoznal), dohledla na to, ze vsechny ucitelky vedi, co a jak pouzit (pribalila bych nejaky “instruktazni” letak mnou sepsany) a mel by to u sebe ve skrince nebo ucitelky u sebe ve tride.
I kdyz si to predstavim z pozice ucitelky, tak urcite bude ucitelka klidnejsi, ze tam ma pro pripad krize nejaky akutni reseni krom volani 155..
A preju, at neni duvod leky ve skolce pouzit.
Mozna to bude znit hnusne, ale mit ja tve skolkove dítě na starosti, tak ho odmitnu a nerict tohle a dat ho do skolky, tak by me museli hodne drzet, abych te nezabila, az bych to zjistila.
@j.a.n.i co to tu plácáš? 🤦♀️
@anguly ve školce přímo psa potkat nemusí, ale určitě nějaké dítě bude mít doma psa a ty chlupy bude mít na oblečení i ve školce, takže určitě bych sebou dala všechny léky. Navíc - jak už psaly holky výše, co se týče procházek - s největší pravděpodobností psa potkají. Tvé dítě ho pohladit nemusí, ale zbytek školky ano.
@j.a.n.i Je to strašně jednoduchý odsoudit, že... Učitelky to vědí, že byl v nemocnici a co mu vadí... ale neměla jsem to podložený (protože ho testovali až minulý týden) a stabilní léky dostal až poté, co se ukázalo... Předtím v nemocnici se na ňáký testování ani nevykvajzli.
Ale právě tohodle se bojím, že učitelka taky nebude chtít převzít zodpovědnost za "problémové" dítě... I když se (dle mého názoru) tydle alergie dají docela dobře ohlídat.
@baris Oni naštěstí moc na procházky nechodí, jsou spíš na zahradě u školky... Ale jo, děkuji za připomínku... To mi tak nějak nedošlo, s těma ostatníma dětma... 🙈
Ok. děkuji všem... ❤
Bude to náročný, ale fakt bude lepší, když to bude mít s sebou uplně všude, pro nic za nic by mu to nepsali...
Kluk mel u ucitelek jeden sprej na dychani ve skolce u ucitelky a druhy doma...a v pohode🙂
@anguly určitě mu dej vše a i učitelkám vše vysvětli, my máme ve škole kde učím klučinu ve 2. třídě se silnou alergií na včelí bodnutí, učitelky si vždy předávají pero mezi sebou i družinářkami... Pořád lepší informovat než co se stalo mě... Dostala jsem dítě na výlet, matka ho přihlásila na poslední chvíli, ještě mě přemlouvat aby se vešel, ale že má hypoglykemii a může kdykoli zkolabovat se jaksi zapomněla zmínit... Naštěstí si kolegyně co ho zná všimla, že jede s námi a hned mi volala a upozornila na hlídání doplnění cukru u dítěte... Výlet proběhl díky tomu v klidu, ale strach ze mě odpadl až při předání dítěte matce.... Tak se nebojte všechny informovat hned a pořád, už to budete dělat stále... Přeji pevné nervy a ať se vám psi a vejce vyhýbají 🙂
Od kazdyho dva prasky proste nech v pidi tasticce/sacku ve skrince co ma kluk obleceni a je to. Nemusi tam toho mit tunu

Z pozice ucitelky. Dneska to neni zadna vyjimka. Snad v kazde tride je alergik. Zatim jsem se nesetkala s nevoli ze strany ucitelek...
Je dobre kdyz je dite dost velke a hlida se samo. Preci jen v poctu 28 deti je to bekdy hukot. Ale opravdu pes a bilek je docela neobvykly...na bezny provoz bych diteti leky nedavala. Na vylety urcite!!! Tam se se psem muze setkat. Takze pro klid duse. Ja prp chlapecka katdy tyden vozim fukar na plavani i kdyz ho nepotrebuje uz... Ale co by kdyby... Takze za me tak. 😉 Staci mily prisrup z vasi strany a verim ze i odezva bude v pohode. (tim myslim ze kdyz je nejaka maminka co na ucitelku nakluse a zacne ji diktovat tak uz nemusi byt ucitelka tak vstricna a jit nad ramec povinnosti ale verim ze to vy nejste)