Vlčí zrno, prasklo někomu po delší době?

balet
26. bře 2018

Dcera (za měsíc dva roky) má už tři týdny bulku pod horním očním víčkem. Pediatr diagnostikoval vlčí zrno. Mazali jsme atb. mastí Maxitrol, opadnul otok a zarudnutí. Teď už jen kapu vodičku se světlíkem a mažu opthalmoazulenem. Bulka ale pod víčkem zůstává. Očíčko nijak nehnisá a dcera si ani nestěžuje na bolest. Otázka zní, prasklo někomu z vás vlčí zrno i po tak dlouhé době nebo se vyříznutí pod narkózou nevyhneme? Máte prosím nějaké další rady, jak se zrna zabavit? Dcerka ještě nezvládne mít na oku déle jakýkoliv obklad...

zmrzlinka
27. bře 2018

Ja jsem ho měla. Mně neprasklo. Museli mi ho řezat. Ale kolegyni prasklo. Co zkusit teplou koupel! Mozna by tím teplem prasklo. Drzim palce.

luckyne
27. bře 2018

Já sama na vlčí zrna celkem trpím, vždycky po nějaké stresové situaci se mi udělá. Mám tu zkušenost, že po čase (někdy je to třeba půl roku) samo vymizí. Prasklo mi zatím jen jedno. Na řezání už jsem taky jednou měla jít, ale vždycky jsem radši počkala a vyplatilo se.

tinaprofi
27. bře 2018

Jecne zrno... vlci jsou zuby u koni 🙂))))

luckyne
27. bře 2018

@tinaprofi Nene, opravdu existuje i vlčí zrno pod očním víčkem, koukněte na net...;)

deelfinek
27. bře 2018

Já jsem měla na spodním víčku,bolelo to jak čert, dostala jsem původně nějakou mastičku,vůbec se to neměnilo,pak se jedna oční doktorka podivovala,že mi dal doktor mast, prý se to tím akorát ucpe, napsala mi kapky, myslím,že to byl Tobrex a snad do týdne se mi to ztratilo.

balet
autor
27. bře 2018

@deelfinek @luckyne Tak ja zkusim jeste vydrzet. Dr. prave strasi, ze ta bulka tlaci na rohovku a kdyz se tam zrno necha dele, meni tvar rohovky a poškozuje zrak. Jinak bych to zatim neresila, protoze to dceru nijak neboli a neomezuje. Zaroven se desim te narkozy, kvuli takove "prkotine" kdyz i siti rozsekle pusy zvladla "na zivo"...Zkusim si ještě nechat napsat ten tobrex a pockam.Snad to nijak neuskodi...🙄 Díky moc za rady!

zmrzlinka
27. bře 2018

@tinaprofi je jecni i vlčí zrno....

deelfinek
27. bře 2018

@balet Držím pěsti,aby to brzy zmizelo. Zkuste se zeptat, za zeptání nic nedáte. Já jsem v té době byla zrovna cca 3 měsíce po operaci očí, když se mi to tam objevilo. Klepu to, od té doby se mi to neobjevilo.