Vracející se suchý kašel u dětí. Poradíte, prosím, co s tím?

slecnavesela
5. dub 2021

Dobrý den maminky, prosím o radu. Syn 2.5r od září nastoupil do jeslí, kde pracuji. Od te doby trpí každý měsíc suchým, dráždivým vracejícím se kašlem. Kdy kašle i dvě hodiny v noci nebo přes den vkuse. Na ORL nic nezjistili, alergologie taktéž ne. Dětská nikdy nic neslyší. Sama neví co s ním. Stále radí jen sirupy, fenistil atd. Nic ale nepomáhá a hlavně se mu kašel každý měsíc vrací! Můžete mi prosím poradit co s tím? Už jsem opravdu zoufalá. Syn je ekzematik, intolerance na různé potraviny. Nyní bere ventolin, robitussin a fenistil. Ale jsme měsíc doma, protože jsou školky zavřené a stejně se kašel zase vrátil. Vzduch v pokoji zvlhčujeme, už opravdu nevím co dělat. Děkuji za radu.

jancazao
5. dub 2021

@slecnavesela měla jsem to tak, věčně antibiotika. Poslali mě na plicní s podezřením na černý kašel a tam mě poslal lékař na gastro. Mám reflux jícnu a od té doby, co beru léky nekašlu.

mamikry
5. dub 2021

@slecnavesela Taky myslim, ze by to mohl klidne byt reflux. Nebo zadni ryma, ale to by asi na ORL poznali. Syn pokaslava celou zimu. Koupili jsme detsky inhalator a inhalujeme, to mu pomaha i na zadni rymu. Jinak bere Imunoglukan na posileni imunity.

slecnavesela
autor
5. dub 2021

@mamikry taky bere na imunitu. Ted mame nasazeny broncho vaxom od doktorky. Momentalne kasle od 1 od rana vkuse. A nic mu ten kasel jeste nezastavilo. Ani dithiaden. A to ten funguje vzdy. Jsem uz bezradna

jancazao
5. dub 2021

@slecnavesela zkus mu vysadit sladké pečivo a ovocné čaje. Dráždí ibišek

jannym
5. dub 2021

Nabeh na astma, dceri se taky projevilo nastupem do MS, projevovalo se suchym kaslem pred spanim a v noci, podle prakticke uplne zdrave dite jen vic nemocne, domluvila jsem se se svym dr (astma mam ja i moje mamka) aby ji vysetril, dostava leky na astma a obcas nejake imunostimulanty a od te doby marodi jednou do roka...je to uplne jine dite

elefteriadu
5. dub 2021

Suchý a nevysvětlitelný kašel může mít více příčin.Dítě vyrůstá v kuřácké rodině, zažívá ve školce, doma, větší smutek, může mít paraz.nálož..nebo dozvuky z očkování..Zkusila bych Cordyceps 1 kapsli nasypat na jazyk, a zapít teplým nápojem, 3 krát denně..Pokud něco nepomine, pak si nechat vyrobit homeop.preparát..

lutu11
5. dub 2021

Dobrý deň, meli jsme minulý rok ten samej problém. Na plicnim SE potvrdil nábeh na astma. Nasazen flixotid, do 1 dne bylo po kašli. Pak Když sem to Ted vrátilo dala jsem opět flixotid o dobrý. Výrazne okamžitá úleva.

mandala
5. dub 2021

Taky mě to připomíná situaci, kdy syn trpěl obdobnými problémy, půl noci prokašlal a nakonec z toho vyšlo astma. U něj se tedy projevovala i dušnost a občas pískání při výdechu. Ale ať je to co je to, normální mě to nepřijde, určitě bych byla neodbytná a chtěla další vyšetření...

slecnavesela
autor
5. dub 2021

@jancazao nic z toho mu nedavam.

elefteriadu
5. dub 2021

@jannym Astma se dá vyléčit..Měla jsem ho 17 let..Brala jsem Zaditen, Diskus, dýchala Ventolín a jiné...Taky jsem se vzdala, že je to neléčitelné, a že to se s tím musím smířit..To pískání slyším ještě dnes..Ale něco jsem si načetla, pak udělala, a bylo po astmatu..Navždy..Max si musím dávat pozor, abych neměla rýmu, kterou bych polykala do plic..Vše jsem řešila přírodně..

jannym
5. dub 2021

@elefteriadu neda se vylecit, daji se jen potlacit priznaky, je to ale dobre “zalecitelne onemocneni” s ktery se da dobre zit, da se s nim i vrcholove sportovat, ale musi byt dobre diagnostikovane a stabilizovane, dceru i me ceka autovakcina (me podruhe) a snad budu mit zas na 10 - 15 let pokoj od kasle a dusnosti

elefteriadu
5. dub 2021

Taky jsem si to myslela, až do 33 let..Pak jsem se odčervila, a bylo po 17 letém astmatu..Je nás takových už víc..Jen se o tom nemluví, není to zrovna téma, které by někdo chtěl slyšet..

zmrzlinka
5. dub 2021

Spíš to vypadá na astma....když v noci kašle dáváte mu Ventolin?Já když to dceru chytne tak dávám po hodině + Prothazin a hezky to zabere.