Vrtání zubů pod narkózou. Byl jste někdo?

markyf
3. lis 2020

Syn má 2,5 roku a bohužel se mu udělaly 2 kazy na ctyrkach. Dnes nám v Brně u sv.Anny řekli, že musíme jít pod narkozou do dětské nemocnice. Ze oprava trvá dlouho a musí se to udělat pořádně a to by nevydržel. Jsem z toho špatná, zuby mu poctivě cistime... cítím se jak neschopná matka, která nechá synovi zkazit zuby. A hlavně mám strach z té narkozy. Nemůže se pri tom neco stát? Zubarka i detska dr. nam rekly, ze se narkoza dela u vsech operaci bezne... Byl jste někdo na vrtání pod narkozou? Nebo je i jiné řešení pro 2,5 letého?

aronek
3. lis 2020

Ahoj, byla jsem s holčičkou podobně starou. Trhali jí jeden kořen, dva zoubky nastavovali, pár kazíků a pečetění. Zážitek nic moc, ale jsem ráda, že to má v pořádku. Při narkóze jí našli nějakou anomálii v nosíku, málem ji vzbudili, že to nepůjde. Probírání nepříjemné hlavně jako pro maminku co se kouká na svoje dítě a nemůže mu pomoci. Byli jsme v Radnu v Praze.Teď jsme byli zase na dostavení zoubku a zvládla to bez narkózy. Ležela skoro hodinu a půl v kuse. Chodili se na ní koukat všichni zaměstnanci, že tohle ještě u tak malého dítěte neviděli 🙂 Bylo jí 3,5roku.

elialen
3. lis 2020

@markyf a dokážete si představit to vrtání bez narkózy?

markyf
autor
3. lis 2020

@elialen no já nevím, moc asi ne, těžko říct, jak bude reagovat. Já právě nevím, co je menší zlo, jestli narkoza nebo vrtání s nějakým traumatickym zážitkem.

kometkak
3. lis 2020

Narkoza je určitě nebezpečnější, ale dělá se běžně u mnoha zákroků i u menších dětí. Nechala bych si poradit od zubaže.. ví co dělá a proč..

markyf
autor
4. lis 2020

@kometkak no právě jsem se ptala na řadu u 3 zubaru. Jeden řekl ted pod narkozou, druhý říkal, že narkozu ne, že to je zbytečné radikální řešení. Ze když už tak počkat do 3 let a pak rajsky plyn. A třetí nám řekla, že to máme zatím nechat být, čistit čistit, aby se to nerozsirovalo, požívat ten gel a až povyroste a bude spolupracovat, tak vyvrtat. Tak teď vůbec nevíme co.

pajushka1
4. lis 2020

@markyf zkušenost ze dneška. Syn necelých 4,5 roku, zlomený kus 5tky nalevo dole,, počáteční zánět +kaz. Malý je strašpytel, ale zvládl to na jedničku, bez injekce. Vrtání, výplň znecitlivující vložkou a zadělání. Dle paní doktorky to měl hluboké ale zvládl to obstojně.