Vyhledat jiného lékaře při zánětu ucha v zahraničí?
Ahoj holky, prosím poraďte. Jsme v zahraničí a syn má zánět středního ucha. Teče mu z nej, dnes dokonce i s troškou krve.
Byli jsme v nemocnici a předepsáno mu nurofen/panadol na střídačku a kapky do u ha s antibiotiky - 2x denně.
Z domova mam ještě kapky do nosu, co mu dávám do nosu.
Pořad place v noci, ze ho to přesto boli. Mam vyhledat jinou doktorky nebo vydržet jen s touto léčbou? Doma jsme měli zkušenosti, že dostal i antibiotika do těla. Ale doktorka tady řekla, že to není potřeba.
Záněty středouší se standardně systemovými ATB neléčí, naopak je maximální snaha se tomu vyhnout. Dávají se velmi individuálně. V tomhle podle mě pediatr na telefonu nepomůže, protože dítě by musel vyšetřit, ale uvedený postup podle mě není nestandardní
Dcery měly záněch ucha několikrát, mladší i s prasknutím a ATB běžně nedostávaly. POkud ho to bolí, dávkuješ dobře nurofen?
Pokud mu teče z ucha, tak mu praskl bubínek. Což v této chvíli už se do ucha atb/kortikoidové kapky nekapou, jen čistící borová voda.
Chtělo by to hlavně atb kapky do nosu a dobře dávkovat nurofen, ouško chladit. Alespoň takto postup od našeho lékaře, s ušima bojujeme už 6 let:(
Jak dávkujes nurofen? Ten na bolest ucha funguje dobře
@zuxu no pokud teče z ucha, tak je to prasklé, u zánětu z ucha nic neteče, pokud je bubínek neporušený.. byli jste tam před, nebo potom, co mu to začalo téct? Tam se pak liší to kapání - a nurofen dávejte i když to nebolí, je protizánětlivý, takže jen držte předepsané množství a časy podání
Díky holky za rady. Nakonec jsme byly znovu u soukrome doktorky na klinice. Volala jsem domu pediatrovi, poslal nás tam.
Okamžitě jsme dostali antibiotika i do nosu a taky do pusy na dalších 7dni.
Snad nám to pojišťovna proplatí. Důležitý je, že mu bude lépe. Ucho ho pořad boli, bublinek práskl, horečky má, ale je to mnohem lepší.

Asi bych řešila podle toho, v jakém zahraničí jste - a zda mu dělali CRP. Jelikož mu z ucha teče, tak nejspíše praskl bubínek, to už prostě bolí.
Jen teda v konkrétní zemi budou plno věcí řešit asi dost podobně - max zkusit zavolat vlastní pediatričce do ČR a zkusit zkonzultovat.