Výplach nosu při rýmě. Od kdy je to vhodné?

gaaaby
20. říj 2022

Ahoj! Chtela jsem se zeptat zda nekdo dela vyplach nosu svym detem pri ryme, po pripade od kdy tj vhodne? Mam doma 16m dceru a nechci ji trapit jen odsavanim. Rikala jsem si ze zkusim vyplach, ze to treba bude ucinejsi..🤷🏼‍♀️
Diky za vase zkusenosti

elekthra
20. říj 2022

Dělám to skoro celoročně. Máme "konvičku" od respimeru. Je super v tom, že se dá třeba víc zmáčknout a teče vic/míň.
Důležité je dát do vody sůl (kuchyňskou nebo koupit sáčky). Jinak samotná voda v nose štípe.
Kde o cvik. Naklonit hlavu nad umyvadlo apod.
Tímto proplachuji syna každý den ve školním roce. Člověk se diví, co v těch dutinach mají i když to na rýmu nevypadá.

Držím palce 🙂

lipline
20. říj 2022

@elekthra nikdy jste z toho neměli problém s ušima..? Mě to ségra taky doporučila, ale dělala sem to malýmu 2x a 2x z toho byla v noci bolest ucha ☹ asi to dělám nějak špatně... nemohla by jsi to zkusit popsat?? Na videa jsem koukala na youtube, ale stejně nějak nevím...

sorboni30
20. říj 2022

@lipline ja bych mela strach, ze dite utopim.. taky jsem to nikdy nedelala

elekthra
21. říj 2022

@lipline je potřeba hodně se naklonit nad umyvadlo. Dělám. To tak, že si malý položí hlavu do mé levé dlaně, má ji prakticky v úhlu 90 stupňů.

Doporučuji si to vygzkouset nejdřív sama na sobě, abys věděla, jak hlavu naklonit a co je a není příjemné 🙂

pratensis
21. říj 2022

@lipline A nesmrkáte po výplachu moc zprudka?Mělo by se jen velmi jemně, jen jakoby vyfouknout zbývající vodu z nosních dírek. Když se smrká prudce, hrozí právě ta bolest uší, až třeba i zánět středního ucha.

michaela_hermanice
27. říj 2022

My konvičku používáme často (zpočátku hlavně já), ale dcera se to naučila až když jí byly 4 roky a pár měsíců. Zkoušely jsme to i dříve, ale nešlo jí to, tak jsem ji netrápila.

muhehehe
27. říj 2022

Výplach je super, ale za mne (pocitově, takže to neber jako nějaké slovo boží) bych s ním začala u dítěte až tehdy, když se umí normálně vysmrkat a dostane ze sebe ty zbytky vody a rozpuštěných soplů hned 🙂 a nebo teda po výplachu beztak odsát. Jinak bych se bála, že to napáchá víc škody než užitku.