icon

Vyrážka - "drsný" na dotyk a nesvědí

tex
8. črc 2019

Dobrý večer, syn (13 měs.) má asi 2 dny tuto vyrážku. Na dotek je taková "drsná" a nevypadá to, že ho svědí. Jedná se o alergickou reakci? Děkuji.

agripina83
•
8. črc 2019

Ahoj mohlo by být, neměnila jsi třeba prášek na praní? Mohla bys zkusit mu dátg Fenistil kapky. Al stejně bych radši zašla za Dr.

tex
autor
•
8. črc 2019

@agripina83 Díky za odpověď. Prášek jsem neměnila. Fenistil mám pouze gel. Uvidím, jak to bude vypadat ráno a radši zajdu k Dr.

jannym
•
9. črc 2019

A nebo reakce na neco co snedl, nebo jak byly vedra nelezl vam po trave, moje mamka se vzdy osype z nejaky travy kdyz plejeme zahonky, taky ji to nesvedi jen ma na tom miste rudou hrubou kuzi jak struhadlo a za par dni to zmizi....

2hanah
•
9. črc 2019

@tex Máme to úplně stejně, u syna stejný věk i stejná vyrážka😂 taky nesvědí, já ještě zvažuji variantu venkovního bazénu, ale objevilo by se to dost se zpožděním, začalo to u střevní virózy, takže taky nevím.

martiniquest
•
9. črc 2019

Muze to byt i kvasinka nebo atopicky ekzem

martaskaaa
•
9. črc 2019

Syn ma tohle v podstate od malička, ted mu je 9mes. Vyleze to nejvic po koupání. Dr rikal, ze to atopak neni, doporucil mazat pořád,tak jsem koupila od Biodermy i Uriage, ale nic moc. Dal mi na to i kortikoidy, po nich to zmizí jen trochu.

2hanah
•
9. črc 2019

@martaskaaa á sakra! Tak to se máme na co těšit, ale děkuju za radu, co to je, já se chystám na kosmetiku od A-dermy, mají i přídavek z ovsa, tuším a velmi vhodná kosmetika na suchou kůži miminek, mají i skvělé výrobky pro dospělé/celou rodinu.

martaskaaa
•
9. črc 2019

@2hanah ten jeden krem od Biodermy (atoderm) stal skoro 5 stovek, jako kůže se mu zvláční,ale úplně to nemizi. Ted jak byly tepla jsme byli na koupalku a uplne byl kropenaty, i kolikrat ve vaně ta teplá voda mu to udělá, i kdyz nepouzivam žádný dětský sprchac, mam od weledy pro něj. No nejhorší to bylo přes zimu musim rict,že byl hruby po celym telicku i nozicky a ruce. Docela me to znepokojovalo. Jeste jsem cetla doporuceni na zinkovou mast.

2hanah
•
9. črc 2019

@martaskaaa já zkusím tu A-dermu, protože s weledou mám fakt blbou zkušenost, hlavně na tyto ekzémy a drsnou kůži, Bioderma už je mnohem lepší a my teď máme už dýl sprcháč i mléko od La Roche Posay, oboje dohromady za 1000,-Kč a mám dojem, že mu to nedělá vůbec dobře, to bude tedy boj, dàm pak vědět, jak pochodíme s tou A-dermou.

anuliinka2013
•
9. črc 2019

@tex Ahoj, syn má to samé prakticky od narození (teď rok a čtvrt). Někdy to zmizí úplně, jindy je to horší... reakci na něco jsem nevysledovala. V zimě jsem to ukazovala pediatrovi, říkal, že máme promazávat, že je to citlivější pokožka... Pokud někdo máte ještě nějakou zaručenou radu, budu taky vděčná 😊

martaskaaa
•
9. črc 2019

@anuliinka2013 podle mě na to nic není pokud je to citlivou pokožkou. V ty zime to mel teda fakt hnusný. Zkousela jsem i konopnou mast a nic.Ale ta zinkova mast pry dobře zabírá. Jen teda nevim, kde konkrétně se koupí 😃

anuliinka2013
•
10. črc 2019

@martaskaaa já si právě tou zinkovou mastí nejsem jistá, protože ta vysušuje a pochopila jsem, že ta pokožka to dělá, protože vysušená je (proto rady "promazávat")... Ale schválně to vyzkouším 😊

martaskaaa
•
11. črc 2019

@anuliinka2013 aha ja ji teda nemám, tak nevim jakou funkci ma. Me nejdriv radili sudokrem a to bylo hrozny, protoze taky vysušuje. Asi to chce prostě jen aby pokoza byla hydratovana a ne sucha. To jsem zvedava co zas bude v zimě

2hanah
•
16. črc 2019

@martaskaaa Tak u nás je ta A-derma nejlepší volba, dělá přesně, co píšete - tedy skvěle hydratuje pokožku, drsnost opravdu zmizela, máme emolienční pleťové mléko (což znamená hydratující, zvláčňující) a mycí gel dva v jednom a jsem vážně nadšená, jako bonus i příjemně voní, fakt doporučuji, skvělá záležitost. Nějaký mycí gel mají i s ovsem, ale já vzala tento, je psaný i na vlásky. A já sama taky používám od nich mycí gel na obličej a krém na extrémně suché ruce a jsem spokojená moc.

2hanah
•
16. črc 2019

@martaskaaa Jo a Uriage je hrozná kosmetika, v lepším případě neudělá vůbec nic, ta mě vždy jen zklamala a to je docela drahá, mám dojem, že tohle je jen placebo efekt.