icon

Vyrážka na nožičce

andariel25
28. led 2017

Maminky máte některá zkušenost s takovou potvorou? Byla jsem ve čtvrtek u obvodačky, řekla nám, že by to za AE nepovažovala. Dala nam Fucidin a Lipobasi. Mažu tedy od čtvrtka, ale vyrážka se nelepší. A máto na nožičce jenom, pár dupek i na druhé. Může takto vypadat alergie na mléko?? (jogurty, sýry atd mi jí cca rok, plnotučné mléko jsem zavedla před třemi týdny-do té doby Hipp. Moc děkuji

soyevita
•
28. led 2017

Mě to přijde jako kopřivka.Ale těžko říct a to má jen na nožičce?

soyevita
•
28. led 2017

Promiň,už to čtu,že jen na jedné nožce....

astyna
•
28. led 2017

ahoj, něco podobného měla moje máma. Začalo to v dlani ruky, rozšířilo se to po loket a pak to začalo na druhé ruce, 2 roky s tím bojovala, zjistlo, že je alergická na methyly a kathony - takže projeď prací prášek, drogerii obecně, jestli to tam není. Navštívila bych kožaře, protože, jestli je to to, co měla moje máma, řeš to co nejrychleji.

andariel25
autor
•
29. led 2017

Moc díky, no drogerku používám pořád stejnou, když byla miminko-jen je možné, že jsem jí párkrát oprala už v našem pracím gelu (Lidl) tak se jdu mrknout na složení....díky! a to trvalo dva roky než to slezlo???

astyna
•
29. led 2017

@andariel25

Ono se nejdříve vůbec nevědělo, od čeho to je. Protože takové ty testovací kolečka na záda, co se dávají pro zjištění alergií, standardně neobsahují methyly a kathony. Takže mamka vyšla jako bez alergií. Až pak jednoho primáře v nemocnici napadlo udělat velmi podrobný kompletní obraz krve a tam to zjistili prvně, spíš měli podezření. No a pak dostala nové testy na záda a to se zbarvilo takřka hned a bylo to. Během měsíce vše zmizelo. Ale mamka si vystála.... Takže radím nepodceňovat, nechci tě strašit, ale měli jsme to doma.

kocour1
•
1. únor 2017

Může to být i změnou pracího prášku, aviváže...stejně tak i na to mléko...příčin může být několik...u nás doma to bylo u syna při změně pracího prášku - takhle se osypal na nožičce...no chvíli mi trvalo než jsem na to přišla🙂...mazala jsem mu to bepanthenem sensiderm, pomáhá velmi dobře proti svědění a suché kůži🙂