Vyrážka u 3leté holčičky

jaromira85
23. led 2017

Mile maminky, uz 4 dny se nam objevuhe vyrazka..hlavne nozicky (u kotniku)...spodek zadicek a zadecek. Dr.rika, ze je to alergie a vse nam zakazala. Mala pije vodu, ji chleb a stejne se mi zase osipala. Prosim vas o radu. Mate nekdo zkusenost? Dekuji za jakoukoli radu. Podotykam..ze ji to nesvedi a neboli. Ani o tom nevi. Zkusim ulozit fotecku. Jarka

andariel25
23. led 2017

Ahoj. Dcera 19měsíců má už třetí den něco podobného. Ale jen na jedné nožičce v podkolenní jamce a na stehýnku. Taky nevidim, že by ji to svědilo nebo trápilo. Tak si říkám, že zkusím mazat sudocremem a když nezabere tak doktorka. Ted v mrazech ta pokožka byva citlivější, říkám si zda to nejsou potničky, alergie na prací gel...Tobě tedy řekla, že je to alergie? a na co?

netopejr
23. led 2017

Mne to přijde jak.podrazdene, upocené od gumicek na.ponozkach, možná v kombinaci s.pracim práškem? Menila jste něco na.prani? Můžete zkusit.treba Lovelu,.hlavne je to gel, v přadle.nezůstanou mikrokousky prasku, a.machani navíc.
Vetrat, mazat, nam dr.dala lipobasi na promazani, deti taky mely tu a tam něco, příčina nezjistena, zmizelo casem. Maznout vazelínou, olejickem, nebo co mate setrneho, nebo něco se zinkem.
Dítě bych.moc netrápila dietou, spis si zkuste vsimnout, treba i psat, co ji, jestli tp ma vliv. Rajvata, citrusy, kakao.... My taky měli, teda v létě, dr.nechtela ani kic řešit, promazavat, fakt to zmizelo, asi za 3 mes. Ale ani to mazáni nemelo nějak vliv, jídlo porad stejne.
Ja bam nevím,jestli to taky není nejal tou zimou, batoleti se začly dělat fleky ekzemu, hrubsi kůže, sucha, na zádech,prbne jeden, pak druhy, a není to ani v místech,kde je guma nebo něco, a vic se zpoti vic za krkem enz v oblasti pule zad.
Zadecky se obvas taky začervenají, když vic ladí,i czyrletymu, ten ani vic ladit nemusí, dobre umyt, každý večer minimálně, namazat, ja používá tu měsíčkovou weledu pro kojence proti opruzeninám pro obe.
Můžete ji zkusit dat vic becka, at už vitamin, nebo be strave.
Namazat, větrat. Dobre usušit po myti.
Ja tomu nevěřila, ale asi fakt muze mit vliv i stres, změna zivotni situace nebo tak něco.

jaromira85
autor
23. led 2017

No prave dr.rikala..ze asi alergie. Vic nic. Tak nevim..zda jet na alergolofii nebo vyckat. Netrapi ji to. Neboli...prasek mam skoro prazdny..je mozne
.ze by to bylo z nej az ted? Pisi si vse a neni temer nic totozne. Jeden den ji banan
.druhy chce na svacinu radeji pribinacka apod.

andariel25
23. led 2017

No ja taky peru ve stejnem prášku pořád-dřív nic a ted toto. Nemohla se ti zapotit v punčocháčkách? Třeba špatně přemáchnuté punčocháčky. Ja si uvědomila až ted, že jsem jí poslední dobou prala na krátký cyklus-20min, tak kdo ví. Dnes zkouším mazat sudocremem a uvidím

netopejr
24. led 2017

@jaromira85 To jsou takový dohady od dr... Muzu Te ujistit, ze dermatologove delaji spíš pokusy, takže ja když už, tak bych volila imunologa nebo alergologa. Imunulog lepsi myslím, často dělají oboje. Imunolog muze udělat taky prick testy, ale i podrobnej krevní rozbor. Ovsem většinou je lepsi počkat ca do 3 let, spousta veci si teprve sedá,lecos se stejne nezjisti.... Pokud je to v tomto rozsahu a netrápí ji to, vyckala bych. K dr.muzes vždycky. Na kožní problémy je ještě výborný veprovy sadlo, nejlépe domácí, můžeš ještě zkusit maat tim, kdyby jine masti nezabíraly. Pres to podkolenky, starší triko na tělo. Anebo do vany pri koupáni kápnout trochu olejicku, mandlovyho třeba,kuzi to promasti tak akorát.
No dej vedet, jestli bude nějaký posun.

jaromira85
autor
1. bře 2017

Maminky...po 14 dnech to zmizelo. Do ted vubec ani netusim..cim to bylo..mozna mrazy..mozna jsem moc oblekla..netusim :( dr.ta vubec...