Vyrážka z teplého počasí?

tipry
12. srp 2015

Moje dvoumesicni dcera se pres noc hrozne osypala, nejsou to pupinky nebo potnicky, ale takove cervene skvrny. Myslite, ze to muze byt z tech veder co ted jsou?

zanri
12. srp 2015

Malý se mi taky dneska osypal, ale jen záda a ramena, tak buď to je to z horka a nebo u nás proběhla 6. nemoc, protože sobotu a neděli proležel v horečkách. Ještě to u vás může být nějaká reakce na jídlo či na prací prášek? Možností je hodně...asi jsem moc nepomohla....

janaaanna
12. srp 2015

Mně se malá také osypala na zádech, má červené pupínky a fleky, jinak jí ale nic není. Přičítám to vedru, ale má to přes celá záda, potničky nikdy předtím neměla. O víkendu byla v autě asi 1,5 hod, má to asi od té doby, takže to přičítám potu a vedru. Akorát že zatím to moc nemizí :-?

zanri
12. srp 2015

@janaaanna Přesně, nemizí to, právě naopak a má k tomu pořád teplotu, sice už jen 37,5 (po odečtu), tak nevím. Chápala bych, kdyby to měl na bříšku, protože na něm leží a doma lítá jen v plínce, tak nevím. Mně to čím dál tím víc pasuje na tu 6. nemoc - a už aby to skončilo 😒

17mirka
12. srp 2015

Pozor na to syn měl taky pupínky nejdřív na rukách a zadečku a v noci nespal. Postupně se přidali nohy i mezi prsty a pusinka a byl to syndrom ruka, noha, pusa...virové nakažlivé. Syn dostal u doktorky framykoin a za pár dnů byl ok. Je to prý vždy v teplem počasí.

janaaanna
14. srp 2015

Dceři už se to hojí, nechali jsme ji doma bez trička a v noci jsem ji po usnutí otočila ze zad na bok, aby jí ta záda větrala. U nás to určitě bylo jen z potu (teplotu žádnou neměla), to počasí je děs ☹

tipry
autor
15. srp 2015

Tak u nas to bylo taky z tepla. Nechala jsem ji taky nahatou a zacalo se to zlepsovat a za dva dny to uplne zmizelo. Tak ted uz se snad ochladi a bude lip🙂

zanri
15. srp 2015

U nás pořád teplota kolem 37, na zádech to pomalu mizí, ale už to má na hrudníku a krku a pažích - tak fakt nevím☹ Kdyby to bylo z horka předpokládám, že by měl i zapařenou prcku z plínky - a to nemá... doma lítá jen v ní.

17mirka
15. srp 2015

Zkuste vymazat něčím na uklidnění pokožky např. Fenistil to mi radila doktorka když měl syn syndrom ruka, noha, pusa a nebo krém Cicaderma.

zanri
15. srp 2015

@17mirka No pokud to je 6.nemoc, tak se nemá mazat ničím, pokud to jsou potničky, stačí třeba sudocrem. Zkoušela jsem ráno na jednom kousku sudocrem a na jiném kousku Fenistil, ale žádná změna. Uvidím, co bude zítra a v pondělí když tak zajdu k Dr.