Vysoká teplota, bolest bříška, co by to mohlo být?

calvac
1. črc 2015

Holky, včera synek (4,5 roku) chytil teplotu nejdříve 37,2, pak do večera 39 a v noci 40. Stěžuje si na bolest kolem pupíku. Dnes má celý den 40, po sražení vydrží jen 3 hodiny a pak zase 40. Byli jsme dnes u doktorky - měřeno CRP po necelých 24 hodinách a bylo 5, moč ok, slepák to prý není. Zítra bude výtěr z krku. Mandle jen zarudlé, uzliny mírně zvětšené. Asi prý viróza. Nemáte některá zkušenost s tím, co by to mohlo být? Děkuji.

mandala
1. črc 2015

@calvac Může to být jen viroza, může to být cokoliv jiného, našim dětem bolí bříško u všeho, nejvíc asi při angíně. ☹

amazankova
1. črc 2015

Můj 5-ti letý syn měl toto asi před měsícem,ale s vysokým crp. Výtěr negativní,rtg plic negativní,akorát na ultrazvuku břicha měl zvětšené uzliny. Pořad jsme lítali na kontrolní odběry,nikdo nic nediagnostikoval,po 3dnech crp kleslo. Prý se o něho něco pokoušelo,ale tělo se s tím vypořádalo samo. A ještě v minulosti měl také to samé,ale vyklubala se z toho angíny,i když v krku ho nebolelo.
TAk ať jste brzy zdraví😉

calvac
autor
2. črc 2015

@mandala Děkuji moc za odpověď. Dnes máme výsledku z výtěru krku - zlatý stafylokok. Zatím neléčen. Malý má krk docela bíle povleklý a to za týden odjíždíme k moři. Bojím se, aby ho to tamy nechytlo znovu. To nevím, co bychom dělali.

calvac
autor
2. črc 2015

@amazankova Děkuji moc za odpověď. Dnes máme výsledku z výtěru krku - zlatý stafylokok. Zatím neléčen. Malý má krk docela bíle povleklý a to za týden odjíždíme k moři. Bojím se, aby ho to tamy nechytlo znovu. To nevím, co bychom dělali.