Vysušená pokožka u 3měsíčního mimi, máte zkušenost?

hanivasi
23. zář 2014

Zdravím. Můj malý chlapeček má extrémně vysušenou kůži, na některých místech to je jakoby ekzém - v rodině ho ale vůbec nemáme, takže geny na to nejsou. Od dr. jsme dostali mléko EXCIPIAL U LIPOLOTIO, tak by mě zajímalo, jestli s tím má někdo zkušenost. Máme to mazat na celé tělo, i na místa, která má mokvající - pod koleny a krkem. Mám ale pocit, že zrovna na mokvající mu to nepomůže. Nevím no. Máte zkušenost?

katyxq
23. zář 2014

Mokvající místa patří vysušit - odvar z řepíku, černého čaje, na hodně zarudlé genciánka. Víc rad od Věry Zíkové, která vede na MK poradnu pro ekzém (poslala jsme ti pozvánku 😉), najdeš zde https://www.modrykonik.cz/atopicky-ekzem

hanivasi
autor
24. zář 2014

@katyxq pod těma kolenama si ale myslím, že ekzém není. Tam je to rudé, ale hladké. Ale na dotyk furt mokré.
Dneska jsem volala zase doktorce, a ta mi řekla ať zkusím Bepanten. Zkoušela jsi to? mělo to nějaký účinek?

katyxq
24. zář 2014

@hanivasi na zarudlé mastné (bepanthen) nepatří! Pod těmi kolínky je to nejspíš kvasinka, mastným to jen a jen zhoršíš, na to patří zinková mast a pokud je to hodně, tak genciánová violeť. A samozřejmě úprava stravy - je kojený nebo na UM?

hanivasi
autor
24. zář 2014

@katyxq tak to pak nechapu svoji doktorku. Plně kojím, takže jsme teď vyřadili mléčné.

katyxq
24. zář 2014

@hanivasi to nejsi jediná, u pediatra a, bohužel, i na kožních se při podobných problémech obvykle dobrých rad nedočkáš ☹ (spíš to skončí tím, že si pacienta udržují ve své trvalé "péči", dokud mu nedojde trpělivost a nezačne to opravdu řešit sám).

daniellah
24. zář 2014

já mám s tímto mlékem výbornou zkušenost...používala jsem tedy pouze na vysušené místo s vyrážkou a bylo to jediné co pomohlo. Na mokvající bych ale taky nedala 🙂

hanivasi
autor
24. zář 2014

@katyxq ta genciánka se dá normálně koupit v lékárně? a ten černý čaj, to je jakože uvařím silný černý čaj a potírám mu to?

katyxq
24. zář 2014

@hanivasi ano, odpověděla sis správně, ale spíš bych dala ten řepík než čaj

hanivasi
autor
24. zář 2014

@katyxq a řepík je co? 🙂 to víš, zatím neznám takový vychytávky. A taky napis co s tím. díky.

katyxq
24. zář 2014

@hanivasi bylinka, v lékárně by měli mít

hanivasi
autor
25. zář 2014

@katyxq díky. Zatím tomu dám čas. Jaksi se to začlo krásně hojit. Kolínka už jsou suchá a postupně ustupuje zarudnutí. Vysušená kůže se na některých místech taky uplně ztratila, někde to ještě je.
Tak možná to není ten atop.ekzém, ale prostě fakt vyschlá kůže. Jestli to tak půjde dál, máme za chvíli zahojeno.

díky moc za rady 😉

hanivasi
autor
25. zář 2014

ještě jsem vlastně nenapsala čím to ustupuje. Takže na tělo mažem to co máme od DR. to LIPOLOTIO, a pod kolenama BEPANTEN. Ale je fakt, že na každého funguje něco jiného.