icon

Vývojové obavy u 16měsíční dcerky. Co dělat?

snazilka94
29. říj 2025

Dobrý deň chcela by som poradiť . Mám 16 mesačnú dcérku .
Od malicka sa vymykala tabuľkam ako 7 mesačná sa začala pretáčať ako 10 mesačná začala loziť v 11 mesiacoch stať a sedieť v 14 mesiacoch chodiť .
Ale čoho sa trošku desím že sa nechce vobec hrat absolutne ju nebavia kocky , vkladacky atď jedine s čím sa hrá tak lopta a sem tam tie umelé zvieratká ináč cely deň len uteká po byte s niečím v ruke a stále niečo vyťahuje zo skriniek ale nehrá sa s tým len to rozhadze. Nechce robiť papa keď jej to poviem posielala pusu ale to už tiež nechce robiť , tapi tapi robila keď bola menšia teraz nechce. Hovorí len tata sem tam.povie mama , tam , toto . A to je všetko . Očný kontakt udrží , na meno počúva ale keď jej poviem prines mi napríklad bábiku tak to neurobí . Keď jej spievam riekanky začne kričať nechce to pocuvat .Hrozne sa bojím či je moje vytúžené dievčatko v poriadku . Ďakujem za odpovede.

lv
29. říj 2025

Zkus jí nechat čas, jestli se naučila nedávno chodit, vyvíjí se tedy teď spíš fyzicky (ono se to střídá, vývoj fyzický a mentální), choďte hodně ven, atp

konidana
29. říj 2025

Za mne uplne normalni dite

snazilka94
autor
3. lis 2025
@lv

Zkus jí nechat čas, jestli se naučila nedávno chodit, vyvíjí se tedy teď spíš fyzicky (ono se to střídá, vývoj fyzický a mentální), choďte hodně ven, atp

@lv von sme prakticky stále . Len keď von prší vtedy von nechodíme .

snazilka94
autor
3. lis 2025
@konidana

Za mne uplne normalni dite

@konidana áno možno je to v poriadku ale keď vidím deti v jej veku príde mi že toho vedia viac. A nejde o to že ju neucim . Učím ju každý deň ale vobec nemá.zaujem

konidana
3. lis 2025
@snazilka94

@konidana áno možno je to v poriadku ale keď vidím deti v jej veku príde mi že toho vedia viac. A nejde o to že ju neucim . Učím ju každý deň ale vobec nemá.zaujem

@snazilka94 vzdyt je ji teprv rok a ctvrt! Uz chodi, tak proste zkouma svet

slunea
3. lis 2025

Můžeš se vrhnout do studia teorie typů 🙂 Zjistíš, že je 16 druhů osobností, někoho baví hračky, někoho zkoumat svět. Za mě je dcerka v pořádku, i ten vývoj mi přijde tabulkový.
Mám 3 děti a s hračkami si vyhraje až to třetí. První prozkoumával vše, co kde viděl, dcerka visela na mně, a u třetího zírám, že existují děti, které si hrají s hračkami.

lvl16
3. lis 2025

Nevidím, v čem by se měla vymykat tabulkám a ani to, co by teď na jejím chování mělo být nějak neobvyklého 🙂. Mám o rok starší dceru a většinu času taky jen zmateně pobíhá a rozhazuje věci :D.

snazilka94
autor
3. lis 2025
@lvl16

Nevidím, v čem by se měla vymykat tabulkám a ani to, co by teď na jejím chování mělo být nějak neobvyklého 🙂. Mám o rok starší dceru a většinu času taky jen zmateně pobíhá a rozhazuje věci :D.

@lvl16 ďakujem za ukludnenie ♥️

snazilka94
autor
3. lis 2025
@slunea

Můžeš se vrhnout do studia teorie typů 🙂 Zjistíš, že je 16 druhů osobností, někoho baví hračky, někoho zkoumat svět. Za mě je dcerka v pořádku, i ten vývoj mi přijde tabulkový.
Mám 3 děti a s hračkami si vyhraje až to třetí. První prozkoumával vše, co kde viděl, dcerka visela na mně, a u třetího zírám, že existují děti, které si hrají s hračkami.

@slunea NATO sa určite mrknem ďakujem veľmi pekne za takúto odpoveď ♥️