icon

Za jak dlouho při léčbě molusek viditelné zlepšení?

6. srp 2025

Holky,zkusím ještě tady... pochopila jsem,že každému zabírá něco jiného, my jsme spíš v te skupince "nefunguje nic", dceři se to čím dál víc šíří a já už nevím,co vybrat (a čekat 2 měsíce,jestli to zabere,nebo ne)...
Za jak dlouho u vás bylo nějaké zlepšení?

evculinda
6. srp 2025

@anonym_autor syn snad do 14 dní bez molusek

mafulin
6. srp 2025

Vymackala jsem je,vydezinfikovala a byly pryč

ivkasolavova
6. srp 2025

Chodily jsme na kožní mačkat , hned jak se udělaly další tak zas .Zavčasu odstranit.Vyhnout se bazénu tam se to mnozí , a nekoukat s nikým .Nasadit vitamin c

autor
6. srp 2025
@evculinda

@anonym_autor syn snad do 14 dní bez molusek

@evculinda A diky čemu prosim?

autor
6. srp 2025
@mafulin

Vymackala jsem je,vydezinfikovala a byly pryč

@mafulin dcera si na to bohužel nenechá sáhnout,navíc jak jich je hodně,všechny vymackat nejdou a kožní nás od toho odrazovala,ze se může z te "vodicky" snadno udělat třeba 10 dalších. Čili tohle jsem zavrhla☹

evculinda
6. srp 2025
@anonym_autor

@evculinda A diky čemu prosim?

@anonym_autor koupali jsme v tužebník jilmový, měli tuším dvoje homeopatika, takto max 14 dní a bylo po moluskách. Sama kožní nechtěla věřit, že syn molusky vůbec měl.

ivkasolavova
6. srp 2025
@ivkasolavova

Chodily jsme na kožní mačkat , hned jak se udělaly další tak zas .Zavčasu odstranit.Vyhnout se bazénu tam se to mnozí , a nekoukat s nikým .Nasadit vitamin c

@ivkasolavova nekoupag

autor
6. srp 2025
@evculinda

@anonym_autor koupali jsme v tužebník jilmový, měli tuším dvoje homeopatika, takto max 14 dní a bylo po moluskách. Sama kožní nechtěla věřit, že syn molusky vůbec měl.

@evculinda diky. Ono hodně lidí píše homeopatika,ale právě najít dobrou kombinaci a dávkování uz moc nejde. Mrknu na ten tuzebnik,to slyším poprvé. Ja mam vlastovicnik a uplne bez úspěchu☹

evculinda
6. srp 2025
@anonym_autor

@evculinda diky. Ono hodně lidí píše homeopatika,ale právě najít dobrou kombinaci a dávkování uz moc nejde. Mrknu na ten tuzebnik,to slyším poprvé. Ja mam vlastovicnik a uplne bez úspěchu☹

@anonym_autor homeo nam doporučil pediatr, homeopat, na molusky Dulcamaru 15 CH 3x2 gran ( užívat 3 týdny, my měli do 1-max. 2 týdnů pokoj). Mohu Vám krabičku poslat, zásobili jsme se a 2 balení nám zůstala, protože bylo brzy po moluskách.

misha31
7. srp 2025

Zni to az moc jednoduse, ale nam funguje. 3x denne misto mazem sudocremem. Do 10 dni uplne pryc 👍

dashyyy
7. srp 2025

Nás dr od vymačkávání též zrazovala a nakonec to bylo jediné co pomohlo.. chce to dbát na hygienu a desinfekci, pokud je po vymáčknutí důkladně vydesinfikuješ třeba jodisolem, tak se to nerozleze.. nebo já s tím aspoň mám takovou zkušenost.. jinak je to i projev imunity, určitě bych imunitu nějak podpořila

fyii
7. srp 2025

@anonym_autor nam pomohlo jen odskrabnuti na koznim, nic jinyho.

elesse
7. srp 2025

Mazala jsem zinkovkou, po koupani vymackala, vydezinfikovala. U syna vyreseno za dvakrat, u dcery jich bylo vic a byla malicka, tak asi tyden opakovani

podaji
7. srp 2025

My to v životě neměli. Nikdo a že chodíme do bazénů velmi často a s dětmi už od mala. No a syn je dotáhl loni v 1. třídě. Dlooouuuhhhoooo jsme léčili ca půl roku minimálně. Nebyl celé druhé pololetí plavat. Doma se jen sprchoval. Nasadili jsme vse možné, seskrabavali, jodisol, a Molutrex. Je to teda svinstvo ale zabral. Ovšem syn tam ma dodnes pokožku hrubou měl to v podpaží. U nás to trvalo dlouho asi proto že syn je opravdu hubený i když dobře jí. Ale je hodně akční, do toho tréninky takže se pořádně zpotil. A navic docela byl hodne nemocny a musela se nasadit ATB. Od té doby poradne po bazenu doma osprchuji mydlem!!

veronicka89
7. srp 2025
@anonym_autor

@mafulin dcera si na to bohužel nenechá sáhnout,navíc jak jich je hodně,všechny vymackat nejdou a kožní nás od toho odrazovala,ze se může z te "vodicky" snadno udělat třeba 10 dalších. Čili tohle jsem zavrhla☹

@anonym_autor hlavni je neutirat , treba po koupeli 1 rucnikem cele telo ale kludne i nejakyma jednorazovyma vecma vyjimecne a neroztirat ale ťupkovat...

Takze sprchou, vysusit, dosusit kludne fenem ( vlazny vzduch, pozor na spaleni) a kludne molusky jeste pitrit betadinou...

Nemackat nechat tak, pokud si dite nenecha - zkusit treba uchoštourama ve spanku ( muze spat jen v plence...je leto)