Zadní rýma a noční kašel u ročního dítěte

calvac
17. bře 2019

Muj rocni syn ma uz dva tydny zadni rymu bez teplot. Ma z toho odporny nocni a ranni kasel. Pres den to vcelku jde, jen pokaslava. Uzivame Sterimar s medi, inhalujeme Vincentku, prokapavame i Libenarem a nic. Naopak se to zhorsuje. Nekolikrat jsem zkousela odsavat a vubec nic neslo. Sinupret je od dvou ket, kapky Euphorbium Compositum taky, nic vic neznam. Co davate detwm?

alassel
17. bře 2019

@calvac a u dr si byla? Pokud ne, zajdi. Muze napsat atb kapky do nosu a nebo muze mit alergii

calvac
autor
17. bře 2019

@alassel zitra jdu urcite.

kaliopea
17. bře 2019

Sinupret sirup je od roku!Ale u nas moc nezabral...davam jeste k tomu,co davate vy Nasivin.Jinak bych spis asi zasla k dr ☹ na suchy kasel je super Tussin.

priefi
17. bře 2019

@calvac na suchy kasel muzes dat sinekot kapky (pozor, kapky ne sirup), na odkaslavani prospan sirup, na nos zkus nasivin, ted nevim, zda nazev je baby nebo sensitiv, je od narozeni, pokud morska voda nepomaha. Jinak co se tyce morske vody, doporucuji physomier baby hypertonic 60ml, je to cista morska voda myslim ze 22g soli na 1000ml, pak klasika physomier baby (isotomicky) je jeste 115ml a to je slabsi roztok 9g na 1000ml.
Jakou mas odsavacku?

bayt
17. bře 2019

@calvac Tak s tím mám velmi intenzivní zkušenost. Odsávala jsem hodně skrze vysavač. Na spaní zvýšená poloha. Hodně jsme chodili ven, hodně jsem větrala, neustále zvlhčovala vzduch (mokrá plena na topení, rozprašování mořské vody). Kapala jsem eukalyptus do vaničky i na tu plenu na topení. Nos jsem neustále prolévala mořskou vodou a na noc jsem pár dní kapala i kapičky do nosu z lékárny. Naštěstí syn na ten kašel až tolik netrpěl, ale přece jen ho i tak dost budil ze spaní. Super ve dne je na tohle nošení, ale to v noci nejde no.

calvac
autor
17. bře 2019

@kaliopea dnes v lekarne mi na krabicce kapek Sinupret ukazovali popis a bylo tam od dvou let a na netu jsem nasla ruzne. Jednou, ze je od roku, jednou od dvou. Nasivin davam druhy den, na kasel Ditustat.

calvac
autor
17. bře 2019

@priefi Sinecod u nas nefunguje. Odsavacku mam Nosatko na vysavac. Physiomer je podobny Sterimaru?

calvac
autor
17. bře 2019

@bayt Jak ale odsajes zadni rymu? Ja i kdyz prokapu Libenarem, morskou nebo Sterimarem, neodsaji nic.

kaliopea
18. bře 2019

@calvac to v lekarne ale rekli hloupost,my jsme byli na orl a primo dr nam je doporucovala,na krabicce bylo od roku...davala jsem je dokonce na doporuceni dr v 11 mesicich.Jinak urcite zkuste ten Nasivin,na noc muzete dat Fenistil kapky,splaskne po nich sliznice,davaji se podle kg.

kittyy17
18. bře 2019

@calvac rýma může trvat klidně měsíc u malých dětí. Jak psala @kaliopea , dát fenistil, aby splaskla sliznice a rýma nevlezla do ucha. Na noc nasivin.
Řešila jsem stejný problém před rokem, skončili jsme na ORL kvůli vyšetření nosní mandle.
Doktorka jako první řekla, to je alergie, nosní mandle je normální, a napsala Aerius sirup, a na noc nasivin. Aerius nezabral, nasivin pomohl, ale ten může jenom týden. Pak krevní testy a stery. Podle krve našla hraniční hodnoty protilátek na chlamidii pneumonie, což je u ročního bráno jako pozitivní vysledek, dala ATB, a bylo po rýmě...

bayt
18. bře 2019

@calvac Nejlepsi byla hodne tepla koupel a nakapat eukalyptus. Tim se nos uvolnil, pak morska voda a rychle zacit odsavat. Ale jako i tak mi prijde, ze ty rymy trvaji u deti tak moc dlouho...

bayt
18. bře 2019

Jinak teplotu syn take nemel.

verun885
Autor odpověď smazal
Zobraz
hannasweet
18. bře 2019

Meli jsme uuuuplne to same a jsme v nemocnici s bronchitidou. Zajdete se radeji poslechnout.

lykantropie
18. bře 2019

@calvac zdravím, malá měla úplně to stejné, je to rýma vražená vzadu v nosohltanu. Vracelo se jí stále dokola nachlazení a ten noční kašel mě vždycky vyděsil 😊 Tak nám doktorka napsala pamykon do nosu. Od té doby má pokoj.

nufinek
18. bře 2019

Na noc fenistil kapky

plea
18. bře 2019

Dnes som bola u pediatričky s 2,5 ročnými dvojčatami z rovnakého dovodu, plánovala som liečiť doma, ale jedna sa v noci začala sťažovať na bolesť ucha, tak sme šli. Predpísala pamycon do nosa, sinupret (naozaj je od 1 roku, je to na krabičke), proti kašli máme pokračovať so Stoptussinom, ktorý som im teda nasadila hneď ako začali kašľať a na večer potrebujú naopak skľudniť, aby ich v noci nedráždili stekajúce hlieny, takže Dithiaden.

hannasweet
18. bře 2019

A jeste co je nejvic, koupit inhalator a vincentku

nathalie86
18. bře 2019

Na zadni rymu Allium cepa 5granuli kazdou hodinu. Na kasel ktery je zpusoben tou zadni rymou Ipeca a Drosera 5granuli od obou rano, poledne, vecer a po kazdem zachvatu kasle( i v noci)
Nam vzdy pomohlo

anakolut
18. bře 2019

Na noc fenistil kapky. Přes den nasivin a mořskou vodu. Do místnosti, kde spí, misku s vodou a misku nebo látkový pytlík s nakrájenou cibulí a hodně větrat. Ta cibule nám vždy zabere nejvíc. Jinak od doktorky nám vždy poomohla inhalace Ventolinu a to už od 4 měsíců.

calvac
autor
18. bře 2019

@bayt tak ja dnes zkousela odsavat tak, jak to delas a fakt nic. Chrci to fakt hodne vzadu.

calvac
autor
18. bře 2019

@nufinek fenistil uzivame a teda nic moc.

calvac
autor
18. bře 2019

@hannasweet ano, Vincentku inhalujeme a zvlhcujeme s ni i pokoj. Prave ale porad zadne zlepseni.

calvac
autor
18. bře 2019

@nathalie86 aha,dekuji. Mne je prave divne, ze Drosera ted nepomohla, i kdyz ji syn dostaval tyden. Taky mu nekolikrat pomohla. Prosim znas kapky Euphorbium Compositum? Jsou fakt az od dvou let.?

calvac
autor
18. bře 2019

@calvac vsem dekuji, dnes jsme byli u Dr. Ma to lehce na pruduskach, tedy zatim. Krk cerveny, odebrany ster. Mame Ventoliber sirup, Prospan na rano, Tussin na vecer, dale Kalobu, morskou vodu, Fenistil a ten Nasivin. Starsi syn ma astma, mladsimu obcas po namaze hvizdnou prudusky, Dr. zatim ale nezachytila. Myslim,ze ma mozna taky astma. Nevim.

hannasweet
19. bře 2019

@calvac inhalujte ten ventolin a 4x denne vincentku, ale ne na noc a melo by zabrat 🙂

kittyy17
19. bře 2019

@calvac naše doktorka říká, že vincentku na rýmu ne, že zahlenuje. Prý je dobrá jako prevence, na zvlhčení sliznice.

hannasweet
19. bře 2019

@kittyy17 vincentka pomaha k rozpusteni hlenu, stejne jako solne roztoky

priefi
19. bře 2019

@calvac pry je to to same (dle recenzi na heurece), ale financne to vyjde lepe (opet dle recenzi na heurece). My mame doma odsavacku na baterky, melo by to byt neco podobneho (udajne trochu slabsi), nam pomaha striknout, chvilinku pockat, zacpat prstem druhou dirku a odsat, diky tomu se vytvori podtlak a vysaje to hezky hleny, pak repete naopak.

Jeste jako podpurnou lecbu zkus lichorerisnici 😉