icon

Zahlenění, kašel a rýma u 9měsíčního dítěte

kubarka
16. pro 2016

Dobrý den, jdu si pro radu. Máme 9 měsíční dvojčata a oba dva mají již týden rýmu a kašel. Jsou docela dost zahlenění a bohužel si nemůžou ulevit jako dospělý člověk. Doktorka nám poradila Mucosolvan sirup, odsávat, stříkat mořskou vodu a po odsátí vytřít nosánky Nasivinem , který máme nastříkat na vatovou tyčinku. Nasivin mi poradila dnes, ale jinak mi bylo řečeno pokračovat v tomto způsobu dále, prý to u nich trvá déle. Potřebuji poradit nějaký jiný ( lepší) sirup, který by hlen rozpustil a mi se už konečně vyspali. Jsem vděčná, za jakoukoliv radu.

ovecky
16. pro 2016

My jeste nemocne takhle nebyly, ale holky tu radily na rozpusteni kasle prospan. Ja zvedla matraci a davala mokrou plenu na postylku, caj Rakytnicek a po 8 dnech bez rymy.

hojda
16. pro 2016

Teď řádí hodně silné zahlenění a trvá to 14 dní i déle než se toho člověk zbaví a to se může vysmrkat☹.

hojda
16. pro 2016

Zahlenění super přes den cibule s cukrem nebo medem (nevím jestli se teď může med v 9 měsících dávat) a popíjet vincentku.

bonulinka
16. pro 2016

Potvrzuji, že to teď řádí. Obě dcery přitáhly ze školy velkou rýmu. Teď jí má i malý. Jinak na kašel nám vždy nejlépe pomohl mateřídouškový čaj ( mohou ho i malá miminka ) a sirup z cibule. A hodně pít, případně pití nahrazovat polévkami.

23363
17. pro 2016

Pokud kojíte, je nejlepší mateřské mléko. Jinak my měly na doporučení Prospan, zvednout postýlku, mokrý ručník na topení, rozkrojit cibuli a odsávat a odsávat... ale chce to hlavně čas...

olicka1
17. pro 2016

Ahojky, mám 10 měsíční mimi, rýma a kašel jsou podle mě v zimě běžné, vyléčení nám trvá kolem 3 týdnů, u starších dětí, to taky tak trvá.
Vysávám, stříkám Vincentku, dávám cibulovou štˇávu, nemá po tom žádné prdíky... Je to bezva multivitamín. Do hrníčku rozkrájím cibuli a dám vrchovatou lžíci domácího medu, přikreju a za chvíli pustí cibule štˇávu, dávám kolik mimi snese🙂. CCa 3 lžíce/denně, ráno,v poledne, večer. Samozřejmě musí být marod doma, hodně oblečený.Doporučuji také šípový čaj.