Zánět ledvin u kojence. Jak tomu předcházet?

alvapkota
26. kvě 2020

Ahoj mám 3 měsíce starého chlapečka a už podruhé jsme v nemocnici se zánětem ledvin ( minule před mesicem). Máte někdo zkušenost jak tomu předcházet? Mám zkusit pro sebe nějaké doplňky stravy ( brusinky) nebo nějaké homeopatika. Je plně kojený. Děkuji za případnou radu nebo zkušenost.

jajulin
26. kvě 2020

@alvapkota Náš nejmladší syn měl zánět ledviny v 6 měsících. Naštěstí to bylo jen 1x a od té doby je v pohodě, ale je stále sledovaný na nefrologii. V nemocnici mi řekli, že se občas stává, že není úplně dovyvinutá přepážka mezi ledvinami a močovými cestami a moč se vrací zpět do ledvin, což vyvolá ten zánět. Snad jsem to moc nepopletla, nejsem zdravotník. Řekli ti doktoři nějaký důvod, proč se k tomu malý takto náchylný? Podle mého laického selského rozumu na to asi brusinky nepomohou. Měla by se najít příčina.

jajulin
26. kvě 2020

@alvapkota jo, a nám teda řekli, že vývojová vada ledvin to není, že u syna to byla doslova souhra několika blbých náhod. Držím palce, ať to u vás dopadne co možná nejlépe.

alvapkota
autor
26. kvě 2020

@jajulin no na sonu ledvin nic nenašli. A vlastně krom teploty nemá vůbec žádné příznaky.

fyii
26. kvě 2020

@jajulin tak presne tohle mel synovec s tim, ze do roka by to melo vymizet.Byl hospitalizovan 3x, a po ctvrte v roce byl odeslan do FN Motol, kde mu v kratkem prispani nejak dodelali tu prepazku a udelali obrizku, ze to ma vyssi sanci, ze ten zanet uz se neudela. Ted mu budou dva a od ty doby je zdravej az moc🙂 Ja osobne, bych tu obrizku nedala,bylo to jen doporuceni, ma toho pindu proste osklivyho, zkusila bych to jen s tou prepazku a pak by se videlo. Tohle je nevratny a kdo vi jestli treba v dospelosti s tim nebude mit problem v sex.zivote.. (mam kamarada co s tim problem ma), ale tot muj nazor..