Zánět průdušek u kojence - nějaké rady?

juraskova11
5. kvě 2016

Maminky, jen co jsme překonali šestou nemoc, má dcerka ( 9.měsíců) zánět průdušek. Už tři dny namáhavě dýchá a sípe. Doktorka dneska prohlásila, že pokud se to zhorší, asi to bude do nemocnice. Poraďte, jak mám dcerce ještě ulevit, ať se jí líp dýchá. Zvlhčujeme vzduch, inhalujeme vincentku, foukáme ventolin dle potřeby. Díky za každou radu

jajina.c
5. kvě 2016

My jsme taky byli často v nemocnici, pomohlo spát s otevřeným oknem a to i v marazu, ale malého jsem oblékla jako kdybychom byl venku vč. čepice. Jednou jsme byli v nemocnici před Vánocemi, bylo -17 a dr nám v noci na 2 hodiny otevřela okno dokořán a malý spal jako dudek. Ventolín pomáhá hodně. A asi nejvíc nám pomáhá zvlhčovač, zvlhčujeme tak, že ráno je v ložnici mlha 😉 . A dobrá zpráva .... s věkem se to zlepšuje 🙂. Ať je malé brzy lépe.

ada22
5. kvě 2016

Nam pomohl zvlhčovač a pak olejovy zabal. V hrnku se zahřeje olej. Namoci se do nej hadr a pak co nejteplejší přiložit diteti na hrudník a prikryt igelitem a pak ještě něco přes, aby se vse hezky zaparilo. Doufám, že nepopisuji zmatene.

ada22
5. kvě 2016

Maminka misto hadru používala vatu. Jako dite jsem tyto obklady nesnasela, ale pomáhaly (-:
@ada22

tifanyt
6. kvě 2016

Ještě mohu doporučit masáže hrudníčku. Klasickým tělovým mlékem nebo olejíčkem. Jde o pohyby, kterými se roztáhnou dýchací cesty. Zkuste se podívat na internetu, jestli nebudou videa-nás je v nemocnici učila přímo rehabilitační sestra.
Jinak dát i teplé na hrudníček - nám dávali také olejový zábal, ale vím, že se dávají i vařené brambory, se šlupkou rozmačkané-do pytlíku a pak přes nějaku plenu nebo hadřík přiložit.
Ale mě to děti bohužel nevydržely a vždycky se cukaly, že zábal byl k ničemu.
Určitě dávejte Ventolin - nevím, jaké je dávkování - my používáme Berodual a když už je na tom tak, že v ní píská a těžce dýchá, tak dávám klidně co 2 hodiny vdech...
Máme za sebou už 2x hospitalizaci s bronchitidou a už se do nemocnice prostě nevrátím! Každá je jiná, ale u nás to byla naprostá katastrofa, takže udělám vždy maximum pro to, abychom tam nemuseli...Držím palce!

juraskova11
autor
6. kvě 2016

Děkuji za rady, podle dr. měla dneska poslechový nález lepší, takže jsme doma, ale ještě není vyhráno. Zkoušela jsem zábal, ale nevydrží s tím. :( Zkusím ještě večer jednou udělat zábal. Pořád píská a je i hodně zahleněná, snažím se co nejvíce odsávat, ale moc to nejde. doktorka pronesla i něco v tom smyslu, že odsávat i z úst, nevím ale jak na to. Odsávám pouze odsávačkou na vysavač z nosu. Nemáte tušení, co tím mohla myslet?