Zápach z prcky u 19měsíční dcery

aspnet
27. zář 2016

Ahoj, moje dcerka 19.mesicu je asi měsíc vez plinek i na noc 😀 zpozorovala jsem, že jí zapáchá prcka,samozdrejme že hygiena je pravidelná pouze čistou vodou. Je možné, že je to třeba způsobeno spojením v létě? Má někdo podrobnou zkušenost? Děkuji za odpověď. 😃

terry1512
27. zář 2016

Jen se zeptam proč nepoužívate žádné mycí prostředky? Jako logický my přijde že jen čistá voda těžko může stačit. Navíc v létě se člověk víc potí i ty děti. Mám dcerku sice starší ale tento problém jsme nikdy neřešily.

kajalka
27. zář 2016

@terry1512 Mycí prostředky ničí mikrofloru, intimní oblasti je nejlépe mýt jen čistou vodou.
@aspnet Zkontrolovala bych, zda není zarudlá, jestli není někde něco vidět neobvyklého, pysky jdou od sebe oddělit? Výtok?

eva118
27. zář 2016

A tou vodou ji omýváš jenom po povrchu? Já dcerku myju jemným mycím gelem a vatovým tampónem s olejem mezi pysky. Kolikrát je tam toho i po mytí gelem ještě dost.

lamia
27. zář 2016

Holkam jsem dlouho jeste po omytí ve vodě utirala přirození mokrou zinkou, namocenou jen v teple vodě,abych dostala pryč co zůstalo po koupání. Žádný myci sajrajt bych jim tam nedávala, at už ma v nazvu intim apod nebo nemá, to nadela akorát paseku.

terry1512
27. zář 2016

Tak samo že ji tím gelem jak to říct nezajizdim dovnitř. Omyvam po povrchu,zadne problémy malá nemá. A zbytek domyvame jen vodou a pak vatovy tyčinky namočený v olejicku.

sisstin
27. zář 2016

Na tohle tema se nazory lisi dost radikalne. Ja zastavam, ze dite neni zmenseny dospely, mazek ma nejaky vyznam, jinak by se tam netvoril. Omyvam pouze vodou a nijak se ji tam "nehrabu". Jen kontroluji, zda se ji nedelaji srusty. Od zdravotniku jsem dostala rady jak vymyvat i nevymyvat, takze po prostudovani vice zdroju nevymyvam.

evulinkab
27. zář 2016

Tak já malou mezi nožkama umývám taky jen vodou, nicmene po sprše/koupeli ji položím a vatovým tamponkem a olejičkem ji to mezi pysky vytřu..protože práve tam mi prijde, že pri obyč. sprše se voda nedostane a je to tam pak cítit...

marketaryzi
27. zář 2016

My neposoudíme, jestli dcerka zdravá.... Zkuste zajít za lékařem, některé holčičky velmi trpí na gynekologické záněty. Stačí zapaření v létě, bazén, rýma apod. Pokud se to rozjede, může to velmi bolet a přejít do močových cest... Jako prevenci dcerka doktorka doporučila mycí gel Saforelle...

marketaryzi
27. zář 2016

Jo a po každém čůrání otřít přirození dětským olejíčkem.