Zápach z úst u šestiletého dítěte. Jak byste řešily?

sarad
30. črc 2019

Ahoj, setkaly jste se/mate zkusenost s tim, ze by vasemu diteti po probuzeni celkem hodne pachlo z pusy? Proste jako u dospeleho? U nas to zacalo tak ve 3 letech. Rikam si, jestli to nejak nesouvisi s castymi nemocemi dychacich cest ( ale ma to tedy i kdyz je zcela zdravy). Zuby cistime dvakrat denne a ma je absolutne v poradku, reflux to taky neni. Strava tak nejak normalne, vylozene chemicke sladkosti nedavam a sladke piti jen obcas ovocny dzus. Resilu byste to nejak?

neomenia
30. črc 2019

I diteti bude po ranu smrdet z pusy, mnozi se tam přes noc bakterie stejně jako dospelemu... Pokud nema jiné obtize, nechala bych to.

bayt
30. črc 2019

@sarad A čistíte ty zuby fakt pořádně? Tj. mezizubní kartáčky, čistit jazyk apod.?

vercik83
30. črc 2019

Muze to byt nosni mandli

wendie
30. črc 2019

@sarad má to taky. Zuby v pořádku, zuby čistíme poctivě. Sám so občas stěžuje, že si potřebuje po ránu hned vyplachnout ústa. Má zvětšené mandle, možná se tam něco drží, kdo ví? Jinak jsem ještě vypozorovala, že více mu páchne z úst, když den před tím méně pije.

ivuska1986
30. črc 2019

@sarad Ahojky, zkušenost u syna kamaráda, stále mu smrdelo z pusinky a nevěděli proč, navštívili lékaře, který zjistil, že syn vdechnul kus mycí houby, v nose se mu zanítila a vše začalo hnisat. Po vyčištění byl klid.

calvac
30. črc 2019

@sarad syn to mel a ma uplne stejne. Pravda je, ze na dychaci cesty trpi dost a ma astma.

calvac
30. črc 2019

@sarad zapomnela jsem pripsat, ze nosni mandli ma jiz tri roky pryc.

nnnadja
30. črc 2019

@calvac máme totéž. Vypozorovala jsem, že to má když přichází nemoc, nebo ten den málo ji a pije. Roli hraje také únava, když je unavená, jde cítit😐 zoubky v poradku

klpoiu
31. črc 2019

Měli jsme stejný problém. A chyba byla u zoubků. V šesti letech je už i pravděpodobnost že jsou zkažené kořeny zubů. Dceri též zapachalo ale opravdu hodně. Na pohled všechny zoubky zdravé. Vyžádala jsem si rengen..a ejhle jedna mléčná stolička byla uvnitř úplně odumrela. Jeden kořen už ani nebyl. Zoubek vytáhla,vyčistila ranku. A od té doby je vše ok. Ještě doporučuju aby dítko začalo používat mezizubní nitě. Dají se koupit již prednapnute a i šestileté to zvládne bez problemu.

sarad
autor
2. srp 2019

@bayt no cistime jenom kartackem. ptala jsem se zubare a rekl mi ze nit pouzivat jen v nejnutnejsich pripadech u malych deti. ale je to tak rok a pul zpatky. mozna ze uz je na to dost velky.

sarad
autor
2. srp 2019

@vercik83 to jsem si taky myslela ale ma ji uz skoro rok pryc...

sarad
autor
2. srp 2019

@calvac diky za zkusenost. muj syn ma take astmaticke prihody. mozna ze je to skutecne nejakym trvalym zanetem dychacich cest?

sarad
autor
2. srp 2019

@nnnadja zdravim. to s tim pitim he zajimave, zamerim se na to

sarad
autor
2. srp 2019

@klpoiu je to vubec mozne? ty jo...syn ma krasne zuby, tohle me nenapadlo. Ale kdyz mu je vycistim nesmrdi, to u vas asi nebylo?

klpoiu
3. srp 2019

@sarad Ne, po vyčištění nebylo nic cítit. Až později. Manžel před půl rokem se taky začal potýkat se zapachem,říkám mu máš kaz. Nevěřil. Šel k zubarce a mezi zuby měl kaz. Rengen neublíží a plus navíc budeš vědět jak má založeno na stále zoubky. 😀

sarad
autor
5. srp 2019

@klpoiu Vlastně proč ne. Díky za zkušenost a tip.