Zápal plic u 8mi měsíčního syna. Máte zkušenost?

jandaj
31. pro 2008

Ahoj holky. Mám 8. měsíčního chlapečka a dnes v nemocnici zjistili, že má zápal plic. Máte s tím některá zkušenosti?

motylek
31. pro 2008

Bože, chuďátko, jak se k tomu dostal???? Zkušenost bohužel (bohudík pro nás) nemám ☹ ☹ ☹ .

radka.m.
31. pro 2008

ahoj,tak má mladší dcera měla zápal plic v 5 týdnech,byli jsme hospitalizovány v nemocnici,píchali nám žilně antibiotika.

jandaj
autor
31. pro 2008

motylek: kde k tomu přišel, vůbec netuším, taky by mě to zajímalo ☹
radka.m: když to dnes primář v nemocnici zjistil na rentgenu, tak si tam chtěl malýho taky nechat, ale já mám ještě další 2 děti a neměl mi je kdo hlídat, manžel byl v práci. Tak nám napsal anitibiotika a pustil nás domů s tím, že ho musím hlídat a kdyby se to zhoršilo tak okamžitě přijet.
Můžu se tě zeptat, jak dlouho trvalo než se stav tvé dcerky zlepšil a jaký to mělo průběh. Chtěla bych to zvládnout doma, ale nevím, co víc pro něj udělat. Zvlhčuji mu vzduch mlhovou fontánou, do které jsem nalila Vincentku a postýlku obložila mokrýma plenama, postýlku mám zvedlou. Je ještě něco, co pro něj udělat?
Holky prosím raďte.

radka.m.
31. pro 2008

jandaj-10 dní nám píchali atb žilně a pak ještě týden doma v sirupu.ono v tý nemocnici by to bylo lepší,protože žilně to samozřejmě rychleji zabírá.pokud pořádně nezaberou ty tablety,nebo sirup,co jste dostali,tak může dojít k velmi zhoršenému dýchání až záchvatu.tak to pořádně hlídej a kdyby jste se jen trochu zhoršili,tak fakt hospitalizace bude to nejlepší,i přesto,že máš doma ještě další děti.jinak děláš maximum,co zatím můžeš dělat,akorát jestli je zahleněný,tak odsávej.jinak pokud vám antibiotika zaberou,tak asi kolem třetího dne by už mělo být znát zlepšení.

jandaj
autor
31. pro 2008

moc děkuju za informace, zatím je jeho stav stejný, trochu sípe při dýchání, teplotu měl 38,2
hlídám ho, mám o něj fakt hroznej strach ☹

radka.m.
31. pro 2008

a když jste byli u doktora,tak už sípal?

jandaj
autor
31. pro 2008

jj sípal, proto jsem tam s ním jela. Včera jsme byli u naší dr. to ještě nesípal a ona ho poslouchala a říkala, že průdušky a plíce jsou čistý. Do rána začal sípat, naše dr. měla už dovolenou tak jsem s ním jela do nemocnice a primář zjistil, že má začínající zápal plic

motylek
31. pro 2008

Jandaj, tak když je to v začátku, tak vám třeba zaberou atb normálně. Přeji brzké uzdravení 😉 .

jandaj
autor
31. pro 2008

motylek: děkuji, taky v to doufám