Zarudlá pipka, co na to?

misulinka90
11. zář 2014

Ahojky, naše holčička už skoro má zarudlou buchtinu, krem jsme nezměnili, používáme rybilku neo, nevíte čím to může být??? ☹

tamarila
11. zář 2014

@misulinka90 Jak dlouho to má? Pokud ne dlouhodobě, tak nám pomáhal Bepanthen. A taky pokud možno větrat - nechat na podložce bez plíny ať se to nepaří. Pokud by nepomohl a zarudnutí by se nelepšilo ani za pár dní, tak bych asi skočila k doktorce jestli nejde o nějakou infekci, kvasinky, vyrážku či tak něco. Jednou jsme se nemohli zbavit opruzeniny, a doktorka mi napsala nějakou mastičku co zabrala hned, a prý to nebyla opruzenina ale plenková dermatitida. Ale to nebylo zarudnutí, ale opravdu ošklivej mokvající flek odolávající všem domácím pokusům o léčbu.

misulinka90
autor
11. zář 2014

Koukám, že jsem to nedopsala už tak týden a stále žádné zlepšení, raději zajdu k dr. , moc děkuju za odpověď.

tarra27
11. zář 2014

@misulinka90 nekdy to je i plenkama....a nebo vlhč. ubrouskama...my používáme pampers premium care a nebo ty zelené....a podle mě i sprchovat vodou behem dne....řádná hygiena...uvidíš...

ale bepanthen je báječný.....nebo pak i sudocream...ale volila bych bepanthen....a třeba ji taky rybilka nesedí...

a doktorkou určitě nic nepokazíš.... .-)

mysonek
11. zář 2014

@misulinka90 Ahoj, s něčím podobným zrovna taky bojujeme. Včera jsem koupila Imazol kreémpastu, který se používá na plenkovou dermatitidu, tak uvidím jestli pomůže. Tak můžeš ještě zkusit to. Obsahuje antimykotikum a je volně prodejný. Jinak samozřejmě nechat často bez plenky. Což u nás je trochu problém, protože malá leze a zásadně vleze na studenou podlahu a tam si sedne, tak mám strach aby nenastydla.

evulina77
11. zář 2014

Imazol krém pasta je fajn, taky sudokrém. Ale pokud to je fakt hodně, doporučuju jako nouzovku Pityol. Píše se tam, že to můžou děti až od hodně let, ale to neva. Moje doktorka mi říkala, že problém je v tom, že pokud se to namaže, pak to nesmí přijít na slunce. A vzhledem k tomu, kde to je, tak to na slunce přijít ani nemůže. Fakt to pomáhá, nemažu tím při každém zarudnutí, ale když je to hodně a moc to bolí, máznu. Ráno je to většinou už v pohodě.
Jinak doporučuju změnit plínky, většinou to zarudnutí je z reakce na plíny, případně vlhčené ubrousky...

louskova
12. zář 2014

Nám nepomohl bepanten,rybilka,vazelina,sudokrém..prostě nic a bylo to čím dál horší,nakonec jsme museli na kožní a dr.nám napsala imakort v kombinaci s imazolem,umývat vodou ne ubrouskama,přebalovat co hodinu a když to jde nechat bez plín dýchat.Do tří dnů se zlepšila a do týdne uplně zahojila,ale imazol máme používat pořád.

gepe
12. zář 2014

@misulinka90 u nas se to stalo pri testovani jednech ubrousku na prtku. Ted bojujeme po roce od rozeni vlastne poprve! s opru a Imazol na prtku davame ted 2x denne - u kremu na prtku co mame inovovali slozeni. Uz se vratili k puvodnimu slozeni a my dostali kompenzaci a omluvu. Jinak zkusenost s nezabiranim jak u @louskova rybilka, aviril, bepanten, sudokremu nas naprosty provar 🙂 a jak pise, casto vetrat a prebalovat.

naomi6
12. zář 2014

@misulinka90 Nepoužívejte vlhčené ubrousky. Často přebalujte a vždy pipinku omyjte vodou. Nám hodně pomáhá sudokrem, rybilka je také dobrá. Jedním časem naše malá měla také hodně opruzenou, tak jsem ji koupala v hypermanganu. Ale musí se dávat jen pár zrníček. Držím palce!

uztotakbude
12. zář 2014

Hypermangan do vody a sednout do lavóra.