Zdravotní stav před odstraněním nosní mandle. Musí být dítě zcela zdravé?

coolca
9. lis 2022

Je nutné aby dítě před zákrokem plazmou bylo zcela zdravé? Jde mi o to, že dítě má rýmu ( ve vetsi nebo mensi mire)bez ohledu na to, zda je doma nebo v kolektivu od léta.
Teď trochu víc. Zanedlouho nas ceka zákrok a začínám být nervózní, aby zákrok neodlozili právě kvůli rýmě.
Jaká je praxe v jednotlivých nemocnicích? Díky za zkušenosti.

drep
9. lis 2022

@coolca za anesteziology: dítě by mělo být nemocné max. Tak, jak je celoročně, nemělo by být jiné, horší. Protože na operaci jde kvůli vlekoucí se infekci, proto nelze očekávat, že bude někdy bez infekce úplně. Neměla by mít větší rýmu, kašel, horečky, jiný hleny než normálně atd.

zet83
9. lis 2022

@coolca dcera měla před odstraněním také lehkou rýmu. Tyhle dětičky mají rýmu v podstatě pořád. Nám říkali, že je důležité, aby neměla teplotu (a samozřejmě třeba kašel). Před zákrokem jsem jí nechávala 14 dní doma. Střídala jsem dovolenou s babičkou. Nechodila do školky ani na kroužky, vyhýbali jsme se nákupům.

coolca
autor
9. lis 2022

@drep díky za uklidnění 🙏

coolca
autor
9. lis 2022

@zet83 díky. Doufám, že to tak budou brát i u nás.

coolca
autor
9. lis 2022

@zet83
Ještě se prosím zeptam, pomohla operace tak jak měla?

zet83
9. lis 2022

@coolca byli ji 4 roky, ted je ji 11. Od te doby marodila 2x a to s kaslem. Zabralo to takrka okamzite. Zacala slyset, pestala v jednon kuse marodit. A byly jsme v Jindrichove Hradci. Nelitovala jsem ani na vterinu.

bramarfi
9. lis 2022

@drep Prosím tě, že se toho celého zákroku odstranění nosní mandle nemusím bát... Bětku to čeká v pondělí a na mě asi dolehl iracionální strach ☹

coolca
autor
9. lis 2022

@bramarfi můžeš potom podat nějakou zprávu. Já mám u toho taky větry...

te_reza
9. lis 2022

@bramarfi strach je normální, El byla jako čerstvě tříletá. Ráno jsme jeli, večer domů. Nemocnice 40 minut autem, ten den zrovna sněhová vánice 🤦 byla jsem na nervy celý den, ale byla v pohodě, šlo to tam jak na běžícím pásu.

drep
9. lis 2022

@bramarfi je to běžný zákrok, dělá se jich mnoho denně všude po čechách. Ale být to moje dítě, tak se budu taky bát, protože bych nebyla anesteziolog, ale máma

bramarfi
9. lis 2022

@coolca Napíšu 🙂

@drep
@te_reza Díky, holky. Já jsem vlastně dost racionální člověk. Vidím, jak se teď trápí a že se jí po odstranění uleví. Ale holt mód máma asi nevypnu ☹