icon

Zkrácené střevo u dětí. Máte zkušenost?

lujhu
27. dub 2025

Prosím vás byly sme dnes na pohotovosti ze synem 4 roky páč má hrozný kašel už asi 14 dní vyzkoušely sme asi 2 sirupy a žádná změna, na plicích nic nemá naštěstí ale našla mu zkrácené střevo ale vůbec nechápu s čeho žádný příznaky neměl zvracení nebo bolesti břicha mám docela strach co to je ? Máte stím někdo zkušenost??

hanka_12345
27. dub 2025

@lujhu a proc jste nesli k pediatrovi kdyz to ma 14 dnu a cekate na vikend na nedeli? Do zitrka by to asi taky nepockalo kdyz uz to ma.14 dnu a rano je pondeli ze?
Pak tam nema clovek stravit s akutnim stavem 3 dny🙄🙄🙄🙄 a s kaslem na pohotovost,to uz je samo o sobe no comment🫣nedivim se ze jsou doktori protivni jak prdel pak

hanka_12345
27. dub 2025

Jinak zkracene strevo-s tim se bud narodis nebo jej odstranuji chirurgicky. Tak asi to ma vrozene,jen nemel nikdy problem tak mozna so toho nevsimli

betelgeuzz
27. dub 2025

A co dělali na pohotovosti za vyšetření, že řeší kašel a najdou zkrácené střevo?

lujhu
autor
27. dub 2025
@betelgeuzz

A co dělali na pohotovosti za vyšetření, že řeší kašel a najdou zkrácené střevo?

@betelgeuzz Doktorka ho poslouchala a slyšela nějaké bublání tak si ho vzaly na rentgen a tam to zjistily podle zprávy co nám dala se to nazývá chiadilunuv syndrom teď nevím jestli to píšu dobře ale je to nějaký vzácný syndrom

lujhu
autor
27. dub 2025
@hanka_12345

@lujhu a proc jste nesli k pediatrovi kdyz to ma 14 dnu a cekate na vikend na nedeli? Do zitrka by to asi taky nepockalo kdyz uz to ma.14 dnu a rano je pondeli ze?
Pak tam nema clovek stravit s akutnim stavem 3 dny🙄🙄🙄🙄 a s kaslem na pohotovost,to uz je samo o sobe no comment🫣nedivim se ze jsou doktori protivni jak prdel pak

@hanka_12345 To je zas komentář 🙆 já nepsala že sme nebyly u obvodaka, ale psala jsem že sme měly dva různý sirupy který nám předepsaly a to nezabíralo proto sme mazaly radci na pohotovost a jsem za to ráda páč by sme nevěděly o ničem protože syn nemá žádný příznaky ohledně toho syndromu

drep
27. dub 2025
@lujhu

@hanka_12345 To je zas komentář 🙆 já nepsala že sme nebyly u obvodaka, ale psala jsem že sme měly dva různý sirupy který nám předepsaly a to nezabíralo proto sme mazaly radci na pohotovost a jsem za to ráda páč by sme nevěděly o ničem protože syn nemá žádný příznaky ohledně toho syndromu

@lujhu tak kdybys dneska nevěděla, že má chilaiditiho syndrom, tak by se fakt vůbec nic nestalo, protože to byl náhodný nález🙈a to, že ho má, teď rozhodně nebude nic znamenat, syndrom se obvykle neléčí.

lujhu
autor
27. dub 2025
@drep

@lujhu tak kdybys dneska nevěděla, že má chilaiditiho syndrom, tak by se fakt vůbec nic nestalo, protože to byl náhodný nález🙈a to, že ho má, teď rozhodně nebude nic znamenat, syndrom se obvykle neléčí.

@drep já o tom nic nevím tak sme se s přítelem bály nic víc , asi jako každý rodič

fouskovi
27. dub 2025
@hanka_12345

@hanka_12345 přesně a pak kvůli takovým se čeká dlouho klidně by s kašlem vydrželi do pondělí když to vydrželi 14 dní

hanka_12345
27. dub 2025
@lujhu

@lujhu ne-napsala ze jste meli sirupy ktere nezabiraji-tudiz to vypada ze to jsou sirupy z lekarny ...z toho vyplyva otazka proc nejdete o obvodnimu 🙂

hanka_12345
27. dub 2025
@fouskovi

@hanka_12345 přesně a pak kvůli takovým se čeká dlouho klidně by s kašlem vydrželi do pondělí když to vydrželi 14 dní

@fouskovi ale 14denni kasel neni kasel typu umiram a dusim se protoze mam laryngytidu .....ale proste kael dotahlej ze skolky,MHD a nevim odkud

fouskovi
27. dub 2025
@hanka_12345

@fouskovi ale 14denni kasel neni kasel typu umiram a dusim se protoze mam laryngytidu .....ale proste kael dotahlej ze skolky,MHD a nevim odkud

@hanka_12345 ale myslím si že jeden den by vydrželi k normální doktorce