Zkušenosti s pobytem šestiletého dítěte v léčebně.

sarad
5. zář 2019

Dobrý den všem,

prosím o zkušenosti maminek s pobytem dítěte v léčebně. V našem případě se jedná o šestileté dítě, které je často nemocné (obzvlášť na konci zimy a jaře), několik atb za rok, alergie, náběh na astma, občasný ekzém. Jak se jednou ty nemoci rozjedou, tak nelze přestat. Pokud je mimo kolektiv, tak je úplně v pohodě. Konzultováno s pediatričkou, pobyt mi prý napíše. Mluvila jsem i s vedoucím lékařem té léčebny, a také by to doporučil. Syn má tento rok odklad školní docházky, takže by nezameškal.

A teď k samotným otázkám.

1.) Jak se řeší pobyt rodiče v takovém zařízení? Musí si jej rodič platit? Jak to tam vypadá, jakože každé dítě s rodičem má vlastní pokoj? Co tam rodič vlastně celou tu dobu dělá?

2.) Slyšela jsem, že pobyt může trvat 6-8 týdnů. Jak jste to prosím řešily v práci? Dostaly jste volno, home office? Lze vůbec na takovém místě pracovat? Nebo jste daly výpověď?

3.) Co tak od takového pobytu čekat? Pomohlo to Vašim dětem?

Děkuji velice za zkušenosti.

klea81
5. zář 2019

Kamarádka jezdí se syny na 3 týdny do lázní... Alergie, astma, ekzem jsou všechno psychosomaticke nemoci vyvolané většinou stresem, takže bych se zaměřila na příčinu, jaký je vztah matka X otec, matka X dite...dite už samo dokáže říct, co mu vadí, co by se mělo v rodině /škole/školce změnit... Hezky o tom píše Jan Hnízdil. Většina astmatiků co k němu přijde, doopravdy žádné astma nemá a není výjimka, že do pár měsíců vysadí pod dozorem lékaře léky a už je nepotřebují, když se odstraní příčina, co je dusila.

kaja2016
5. zář 2019

@sarad Ja byla sama takhle v sesti letech. Bylo to fajn, ale na zdravotnim stavu zadna zmena. Ale ja nemela astma, astmaticky deti tam denne inhalovali, ume slo fakt jen o ten cerstvy vzduch, coz jsem mela i na letnim tabore v jine roky. Jinak moje dcera exematik je kazde leto cele leto v prirode a byva bez exemu tak do listopadu. Hodne dela adi i to, ze se v lete koupe ve vode bez chloru - doma mestsky vodovod. K te psychosomatice, jak pise pani vyse bych se moc nepriklanela🙂 Ale mohu doporucit bylinky, ktere me srovnaly imunitu ve 38 letech - ale ja mela od detstvi opravdu laboratorni nalez ( mene cehosi, pry geneticke - kazdopadne uz to nemam). Nechci verejne, aby mi je nezdrazili, kdyztak pisni. Na atop mam taky par triku...

holice
5. zář 2019

Ahoj, my jsme teď aktuálně na léčení v lázních přesně ty stejne problémy jako popisujete. Děti do šesti let mají doprovod hrazeny pojišťovnou. Děti od šesti let jsou buď bez doprovodu, nebo si doprovod musí pobyt hradit sam(není to úplně levná záležitost). Co se týče ubytování, tak to je různé,je potřeba si zjistit situaci v dané léčebne. Já jsem třeba na pokoji se svými kluky sama a mame vlástni socialku. Jsou tady ale i maminky, které mají pokoje sdílené a několik pokojů sdílí stejnou socialku.
Co se tyče pobytu (jsem ještě na rodičovské, tak jsem zaměstnání neřešila) ale co tady vidím, tak maminky to různé kombinuji. Během pobytu se u dítěte vystřídají jako doprovod více členů rodiny (maminka/tatinek/babičky apod.), nebo si berou dovolenou/neplacení dovolenou. Mě se při příjmu ptali, jestli potřebuji vypsat neschopenku (myslím, že se na to vztahuje OČR, ale neprokryje to celou délku pobytu).
Co se tyče práce, já mám ještě jako přivýdělek OSVČ (práce na počítači), ale prostor na to mám jen mimo procedury, tzn. chviličku ráno, dopoledne je úplně zabite (jedna procedura za druhou), po obědě, když kluci spí a odpoledne už je teda podle toho, jak se zařídím (já se snažím být co nejvíc s klukama venku). Neumím si představit, že bych tady měla odvést práci na plno... Navíc je tady zalostny internet. Hodně lidí připojeno na WiFi, tak je to přetížené... Ale to je taky asi léčebna od léčebny...

rosetatto
6. zář 2019

OCR je nesmysl, nepecujes o dítě, pečuje o nej léčebna. V takovém přípravě je neschopenka - doprovod dítěte do šesti let věku, nad šest let pouze se schválením revizniho lékaře zdravotní pojišťovny 😉

holice
6. zář 2019

@rosetatto aha, ok, ja tím, že to neni moje situace (jsem ještě na rodicaku), tak jsem to neřešila a "nabídku" od sestřičky odmítla. O OČR mi řekla jiná maminka. Děkuju za upřesnění.