Zkušenosti s trháním nosních mandlí u tříletých dětí
Ahoj,
mám doma tříletého syna, který vpodstatě od miminka chrápe jako starej chlap. 😂 Má ORL nám teď doporučili vyndat nosní mandle.
Máte s tímto zákrokem v tomto věku zkušenost? Dá se to nějak “vyléčit”? Třeba výplachy, bylinkama, klidně i léky.
Jde mi o to, jestli není na takový zákrok malý?
Díky
@evapple mam cerstvou zkušenost s odstranenim plazmou v praze v modranech,syn ma 3,5 r. Ambulantni zákrok,nepamatuje si z nej nic,sla jsem s nim az na sal a pri probouzeni jsem byla zase u nej,hned v nemocnici si mohl koupit zmrzlinu. Nic ho nebolelo, efekt je znat hned (pri reci nehuhna). Akorat to bohuzel nehradi pojistovna
Malej byl ve 2,5 letech a v pohodě. Od půlnoci nesměl jíst ani pít, na sál šel hned ráno kolem 8h, za 10-15min bylo hotovo. Chvíli jsme zůstali a v poledne byli doma. Akorát mu teda docela tekla krev, ale to pak přestalo. Šel na to kvůli opakujícím se zánětům středního ucha, dýchání pusou a chrapal. Po operaci začal relativně rychle dýchat nosem a přestal chrápat, ale na uši pomohli až ventilační trubičky, tam měl hrozně moc tekutiny. Od té doby to vypadá, že má klid.
@normalnimatka muzu take poprosit do sz...dcera ma 4 roky a od roka chrape jak chlap,pul roku dycha hlavne pusou, ted se ji opakuji zanety oci a usi co 1-3 tydny,spatne slysi....na ORL jdeme az v breznu,do te doby dostala Aerius po nem je to lepsi,ale brat to dlouhodobe asi vyhra neni
@janica930 můžu se zeptat, kolik to stojí? Bylp mi doporučeno u syna odstranění, ale klasickou operaci jsem zavrhla.
@maxulekapcule ted od noveho roku rikali 12000. U nas v Plzni pry 25-30000,tak asi podle pracoviste. Ale syn nevidel ani jehlu,vse delali uz v narkoze,dva dny ho skrabalo v krku,ale jinak bez krve,bez bolesti a hlavne beze strachu

@evapple Byli jsme ve 3 letech, zvladl to. Zadny alternativni metody nepomohly.