icon

Žlutá rýma u kojence. Bylo to u vás podobné?

pajusik
15. led 2020

Dobrý den,
Potřebovala bych poradit. Syn má 9,5mesice, je plně kojený, přikrům zatím moc nedá. Trápí nás teď rýma. Průběh je následující od minulého úterý měl malý horečky cca 38,5-39, a trochu rýmu, nijak strašná, byli jsme u lékařky a crp měl v pořádku, po 3 dnech tj v pátek byl bez rýmy, zdravý. Víkend jsme strávili doma. Toto pondělí začala rýma nanovo ale klasicka pořádná rýma, kdy teče z nosu průhledný sopel, bez teplot. Včera vesměs průhledný až bílý sopel. Dnešní noc jsem se předčasně radovala že je vše už ok, dýchal nosem, nicméně ráno b hodne zahleneny - žlutý a usazený sopel ( usazený asi po noci, nevím), rano jsme odsavali nosní odsávačkou hojné množství hlenu (máme tu na vysavač), a dopoledne malému tekl žlutý hlen, zdála se mi tak napůl usazená ta rýma. Semtam když kychnul vyletěl žlutý sopel. Konzultovala jsem s naší pediatrickou, která ihned volila Pamycon, nicméně mě se teď odpoledne už zdá že se to malému lepší, má menší množství hlenu. A je stále bez teploty. Nerada bych zbytečně dávala antibiotika..ale také bych to nerada podcenila... máte nějaké zkušenosti s podobným případem? moc děkuju 🙂

jelenice_zavodnice
15. led 2020

@pajusik Dcera v podobnem veku to same. Zlutou jsem neresila, resp. odsavala a kapala morskou vodu - sprej. Ale u ni to preslo do zelene rymy a s tim spojene nechutenstvi, neutichajici kasel na nekolik tydnu a moznost, ze ji to uz sedne na prudusky. Takze pak ster, zjisteny streptokok v nosanku a pak teprve atb. A po vyleceni zacala konecne lepe jist prikrmy.

malenka3
15. led 2020

Rýma chodí ve vlnách, je běžné, že se mění z bílé na žlutou a naopak, že je den klid a pak je zpět. Na žlutou rýmu bych pamycon nedala. Akorát mám pocit, že teď jsou ty rýmy nějaké tuhé, já sama to tak mám a mám ji třeba tři týdny, mimino ji teď mělo 5 týdnů 🙈 stejně, jak píšeš, chvíli klid, pak bílá, pak žlutá, pak bílá.