icon

Zvětšené uzliny u dítěte. Mám se obávat?

pafca4
4. bře 2024

Prosím o radu. Dnes jsem byla u doktorky a dcera (6 let) má nebolestivé zvětšené uzliny v tříslech a na krku. Šla jsem tam, protože jsem jí právě bulku na krku nahmatala. Ve čtvrtek jdeme na sono,ale jsem tu na nervy.
Měl někdo podobnou zkušenost a jednalo se o něco jiného, než to jediné hrozné, co mi napadá?
Potřebuji uklidnit. Děkuji.

cilkat
•
4. bře 2024

Kdy má za sebou poslední virozu (ať už ty 'flekatý nemoci', tak rýmičku/chřipku)? ... Mému pětiletému zůstávají nateklé uzliny minimálně měsíc po nich...

1pomnenka
•
4. bře 2024

Ano, když nezmizí, dostane antibiotika.

pafca4
autor
•
5. bře 2024

@cilkat nedávno měla zvýšenou teplotu, ale jinak jí nic dalšího nebylo. Ale že by měla zvětšeno tolik uzlin v tříslech? Na krku bych to chápala.

cilkat
•
5. bře 2024

@pafca4 Ono pokud to byla teplota bez dalších příznaků, tak to vypadá dost na nějaký vyrus "obecně v těle", nikoliv problém na sliznicích. Takže bych chápala, že zareagují uzliny jinde. Zvlášť kdyby problém vycházel třeba z nějakých problémů v trávení... (já mám hodne otýkací právě ty v tříslech pak v podpaží).

miryp
•
5. bře 2024

Nemoc, alergie, zánět v těle, špatný mikrobiom a v důsledku toho propustnost střev a mnoho dalšího má vliv na uzliny. A nemusí být nutně vždy zvětšené pouze ty na krku. Já mám autoimunitu, do toho potravinové alergie a pylovku a velmi často reaguji zvětšenou uzlinou v podpaží a v tříslech, na krku spíše u viróz. Děti jako potravinoví alergici zase mají věčně zvětšené uzliny v břiše. Takže pokud někdo z nás má zvětšené uzliny, tak to nejhorší možné je to poslední, co by mě k tomu napadlo, protože existuje bambilion jiných důvodů, proč jsou zvětšené. Uvidíš, že po sonu budeš klidnější, věřím totiž, že vysvětlení bude povirózový stav, apod.

nikusa10
•
25. dub 2024

Dobrý večer, mužů se zeptat jak to dopadlo? Můj syn je má taky zvětšené….krk, tříslo, nad klíční kost - za uchem. Dr zatím řekla, že řešit nebude.

pafca4
autor
•
20. črc 2024

@nikusa10 nakonec zjistili z krve přechozenou mononukleózu