Zvrací vaše děti po nějakých potravinách?
Maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli vaše děti také zvrací po nějakých potravinách. Teď nemyslím zrovna intoleranci laktózy nebo něco podobného specifického. Syn má 13 měsíců a od mala mu vadí hruška (syrová i prevarena, ale přesnídávka je v pohodě), ryby, kromě tuňáka (kapra jsem nezkoušela), jablíčka kupuji spíše taková moučnější. Přes zimu mívali takový vodový, těžší na žaludek a taky jednou zvracel. A teď naposledy meruňky. Dostal
Dcera začala ve školce zvracet po obědě šli spát a když se vzbudila začala zvracet ale.hotové gejzíry a pak už zase byla v pohodě a nakonec jsme vypozorovali že to bylo vždy.po rybě,pojedla usla a pak když se vzbudila začala mít křeče do břiška a zvracet a až všechno vyzvracela byla zase v pohodě byla jsem u dr.na odběry a z krve jí alergie nevyšla dr.říkala že je to spíš nesnášenlivost nahlásila jsem to do školky a teď když obědvá ve škole tk si vybírá druhé jidlo
Malý zvracel kupované příkrmy s rybou, myslela jsem si, že mu budou vadit ryby obecně, ale když je teď vařívám, tak s nimi problém není. Asi to bylo tím pachem, mě se z nich taky zvedal kufr😔
Fazole vsechny druhy
Syn zvracel po predsnidavkach a nedělají mu dobře dzusy.
@slunickoseznam.cz tak to je úplně stejný jako u nás. Taky se doma vyspinkal a pak to jelo
@cherris rybu jsem zkoušela jak v příkrmech kupovanych tak i domácích a výsledek stejný no
@hermionagranger třeba se to u té ryby u nás změnilo věkem, poprvé ji měl v nějakých deseti měsících, pak jsem se bála, ale na dovolené ve 14 měsících už baštil grilovaného platýse bez potíží. Je možné, že u moře ty ryby taky mají jinou kvalitu, ale ani doma už mu nevadí.
když jsme začínali s příkrmy tak se mi syn po domácí meruňkové přesnídávce osypal - později z kupované už né.
Syn má 3 roky a nemusí jahody - přesnídávku jak kdy - ale včera měl tři jahody a tu poslední velkou si tam právě "nacpal" až se z toho začal dávat - nepozvracel se ale neměl k tomu daleko.
@hermionagranger ahoj, syn ma alergii na bilkovinu kravskeho mleka, bilek, zloutek, banan a brambory. Alergie se projevovaly permanentnim osypanim a ekzemem, avsak u bananu hrozne zvracel a byl apaticky
Můj syn zvracel od začátku po všem nerozvařeném ovoci. Zvracel ale okamžitě po spolknutí, možná dokonce i předtím. Stačilo třeba jen olíznout šťávu z čerstvého ovoce a všechno letělo ven. Teď už nezvrací, když si do něčeho kousne, ale má k ovoci vybudovaný takový odpor, že do něho prakticky žádné kromě jablka nedostanu.
Jako malá jsem vždy zvracela po syrových rajčatech.

Pokračuji: Dostal 3 a taky mu nějak nesedly. Po těchto potravinách většinou za ty 3 h zvrací, zhruba 3x než to dostane ze žaludku a pak už mu je dobře. Samozřejmě mu tyto věci nedávám, ale ptám se, je to normální? Nebo s nim mám jít k doktorovi? Jinak papá hezky, žádne jiné problémy nemá.