Zvýšená hodnota štítné žlázy. Co teď dceru čeká?

monyszek235
1. dub 2022

Byli jsme včera na kontrole po neštovicích a brali dceři krev, zdála se jí bledá a dnes ráno přišla SMS od Doktorky že zvýšená hodnota štítné žlázy , co nás teď čeká?

majena39
1. dub 2022

endokrinologie?

petrasipkova1
1. dub 2022

kamarádka taky ted řeší se 7 letou dcerkou vysoké hodnoty u štítné žlázy, ihned fofrovačkou jí objednali do endokr.ústavu. Je to vzácné, u nás v ČR i ve světe u dětí neprozkoumané. Jde ještě na jeden kontrolní odběr po měsíci a potom říkala, že léky, při kterých se dítě nemůže vůbec fyzicky namáhat. Potom případně operace, dle stavu. Držím palce ať to u Vás je jiný hormon a nemáte takové starosti, určitě bych se co nejdříve objednala na endokrinologii, nejlépe jim emailem poslat výsledky a podle naléhavosti ji objednají.

draceka
1. dub 2022

@monyszek235 dobrý den, hlavně záleží, jaké hodnoty jsou zvýšená a jak moc...to by Vám měla říct vaše pediatricka a pak vás s největší pravděpodobností odešle na endokrinologii. Docházím s dcerou na endokrinologii od 3 let, ale z jiných důvod (velmi rychle roste+ má zvýšený i jeden zensky hormon ,obávají se predcasne puberty).Držím palce!

levandule_k
1. dub 2022

Možná bych prozkoumala, jak je dcera ve stresu, jaké jsou vztahy doma, ve škole, jaké jsou na ni kladeny nároky. Kolegyně má problém se štítnou žlázou, po rozvodu se jí to částečně zlepšilo, sice ne tolik, aby nemusela brát prášky, ale bere menší dávku.

Tohle už je trochu nakročení k ezo, ale tyhle věci bych prozkoumala i u rodičů, děti někdy na sebe přetahují problémy rodičů.

Jinak vás čeká endokrionologie.

hellblau13
1. dub 2022

@monyszek235 nestresujte se, jako dítě jsem chodila pravidelně na endokrinologii a pouze každé ráno brala tabletku. Jiné další omezení jsem neměla. Jen po těch hormonech poměrně brzy přišla menstruace.

mysh_me
1. dub 2022

U nas podobna situace, odber u pediatra vysel zvyseny (hodne), dostali jsme zadanku na endokrinologii. Tam vysetreni, sono krku, doktorka se dost snazila ale nic nenasla, proste vse vypadalo v norme, jen ta hodnota vysoka. Tak nas poslala na kontrolni odber primo u nich v nemocnici. Za par dni volala, ze prisel vysledek s normalni hodnotou, a ze uz ani nemame chodit na dalsi kontrolu. Pry nejspis laboratorni chyba…
Ale i kdyby se to potvrdilo, lecba je takova ze se doplnuje chybejici hormon tabletkou, takze nic co by dite omezovalo v beznem zivote… jako neni to samozrejme super brat leky od detstvi, ale je spousta horsich problemu… urcite vas poslou na vysetreni a nez by se pripadne nasadila lecba, dela se ten kontrolni odber. Hodne stesti 🍀