Zánět průdušek u 3. měsíčního miminka

javolejavo
15. dub 2019

Ahoj, prosím o radu, miminko 3 měsíce má akutní bronchitidu, byli jsme o vikendu v nemocnici na pohotovosti, dostala inhalace vincentkou a ventolin. Dal DR předepsal ventolin sirup, mucosolvan, stoptussin, fenistil, nasivin. V pondeli(dnes) měla být kontrola u pediatra.
Malá je o dost lepší, vrací se jí hlas a hlavně už nechrčí při dýchání, přesto pediatr předepsal kortikoidni čípky, k těm všem lékům, co už malá bere.
Připadá mi to strašně moc na tak malé miminko.

Budeme asi muset změnit pediatra, protože když jsem
K němu šla v týdnu s malou ať si ji poslechne, řekl že jsou průdušky čisté a nedal ji na kašel nic, pouze na rýmu pamycon....a o víkendu z toho je zápal průdušek. 😞
Prosím o radu, kdo má podobnou zkušenost, co si o tom myslíte, jsou třeba kortikoidy?

neomenia
15. dub 2019

@javolejavo byt tebou se neukvapujise změnou pediatra, opravdu v tydnu byly nejspíše jeste průdušky ciste a ze se z toho vyvinula bronchitida, se mohlo stat a nemuselo. To ale pediatr ( zadny) nedokáže předvídat, jak se to vyvine.
Pokud ted na kontrole pediatr slyšel na průduškach ještě piskoty, i kdyz tobě se zda lepší, jsou kortikoidy na místě.

nikki2304
15. dub 2019

Ahojj, taky bych hned nezměnila dokturku. My jsme měli to samé cca před měsícem a půl. Ve čtvrtek jsem šla s malym k dr. a nic. Předepsala jen kapky na kašel a v neděli jsme jeli na pohotovost a zůstali v nemocnici 4 dny. Malý dostával ty stejné léky jako vy jen ty čípky mu davali hned v nemocnici. Myslím ale, že jen dva.

javolejavo
autor
15. dub 2019

@nikki2304 dekuji, tak uvidim, zitra budu mit ty cipky a zkusim ji to dat, uz tak ma ale z toho vseho prujem a zvraci ty sirupy. On ten doktor je zvlastni, uvazujeme o tom uz dele, ze zmenime..

javolejavo
autor
15. dub 2019

@neomenia to chapu, ze byly prudusky v utery ciste, ale mala chrcela uz v to utery a kaslala, nepredepsal nam ani blby sirup. O te zmene uz uvazujeme dele. Vse vyhledavam na internetu,kdyz je nejsky problem a kdyz se ho zeptam jestli to muzu male dat, tak mi odpovi ,,jo to je dobre,, a to odpovida na vsechno... nikdy nam nic kloudneho neporadil, je to stara skola a mluvi za nej jen sestricka. On je bez ni jak bez nohy.

nikki2304
15. dub 2019

Malý měl z těch všech sirupu taky průjem a pak ještě dostal ekzem. Na průjem zkus koupit nějaká probiotika. Nám je doporučovala dr. ale já nakonec žádný nekupovala a hned po vysazení ventolinu to bylo zase ok.

nikki2304
15. dub 2019

Jinak mi v nemocnici říkali, že ty čipky mu dávají proto, aby se mu lépe dýchalo a nechrčel tak.

calvac
15. dub 2019

@javolejavo Bohuzel obcas i kortikoidy jsou na miste. Syn mel taky nedavno bronchitidu. Jeden den u doktorky jen ryma a kasel a druhy den v sobotu jsme byli na pohotovosti a byla z toho bronchitida. V ten den mu uz i piskaly prudusky,den predem nic. Mame lekarku dobrou,peclivou. Co se tyce prujmu a zvraceni, bacha na dehydrataci, ale to urcite vis. Drzim palce.

javolejavo
autor
15. dub 2019

@nikki2304 jejda chudacek, tak snad se nam ekzem vyhne..probiotika davame uz dele, mala mela problemy s nadymanim. Budeme to muset vydrzet no 🙂

javolejavo
autor
15. dub 2019

@nikki2304 no to mi v lekarne taky rikali, ze to je na to, kdyz nemuze dychat..

javolejavo
autor
15. dub 2019

@calvac tak se neda nic delat :( hlavne aby ji to pomohlo. Vim, vim mala je plne kojena, davam ji casteji 🙂

nikki2304
15. dub 2019

@javolejavo tak s nadýmáním bojujeme už od narození, tak jsem ani nepostřehla. Ale hlavně ať je malá brzy zdravá 😇🌺

mikush
15. dub 2019

Syn mi skončil na jipce v 5ti týdnech.. nemocný byl i starší, ve středu jsem s oběma byla u Dr, s tím že starší měl atb, malý stoptusin, v pátek mu dala sirup jiný, a během dne se tak zhoršil že v sobotu skončil na JIP...lékaře bych hned neměnila..u bronchitidy to jde fakt strašně rychle a stav se mění z hodiny na hodinu

javolejavo
autor
15. dub 2019

@nikki2304 dekujeme 🙏😊 no nadymani nas taky radne potrapilo, vyzkousela jsem snad vsechny kapky, ted mame zase jine kapky, i probiotika a je to o 90% lepsi, tak uvidime na jak dlouho.

javolejavo
autor
15. dub 2019

@mikush to je hruza, chudatko uz tak brzy...jak jsou ty miminka bezbranne, a to je porad neco...

mikush
16. dub 2019

@javolejavo od té doby máme problémy a syn má oslabenou imunitu...starší byl do 2,5let zdravý než začal chodit do školky... malý 15 měsíců a to je pořád něco.. tehdy se každý divil jak může onemocnět v šestinedělí, ale bohužel.. byli jsme poctivě doma, jen starší do školky musel a nějaký bacil odtamtud bohužel donesl...

maruska23900
22. zář 2021

Ahoj mám dotaz malý není ještě ockovany 11 mu byli 3 měsíce od včera mi začal chraptit dnes jsme byli u dr a predepsala nám Kapicky fenistil a syrup sumetrolim co jsem četla je to na zánět plic atd… ale nic mi k tomu neřekla co mu je a prý když se mu to zhorší okamžitě na pohotovost .hrozne se bojím aby se něco nestalo a byl v pořádku ,nemáte někdo nějakou zkušenost ? Děkuji moc