icon

Bere dětem hračky, jak ho to odnaučit?

janina29k
8. zář 2017

Ahoj maminky. syn letos začal chodit do školky. Teď nám učitelky řekli, že dětem bere hračky a pere je. Nevíte, jak ho to odnaučit? Zbožňuje vlaky, takže jako trest jsme mu ten nejmilejší zabavili a pokaždé když ho chce, tak mu říkám, že to je za trest. Nebo byste to řešili jinak.
Děkuju za jakoukoliv radu!

semisovamys
•
8. zář 2017

Tohle si myslim musi resit učitelky v ten dany moment kdyz bere detem hracky. V tu chvili ho maji na starosti ony. On se pak tesi na vas az konecne pujde domu, je to pro neho vr skolce uolne nové , takze vzit mu z jeho pohledu za to ze tam vydrzel cely den nejoblibenejsi hracku mi prijde nestastne. Byt vami resila bych to s nim taky jen v momente kdy jste napr v detske herne nebo na hristi ( bezte a sledujte jak se bude chovat) a kdyz to bude nutné tak zasahnete.

blaablaablaa
•
8. zář 2017

Kolik mu je let? 3? Zabavení vláčku mi přijde nešťastné. Co "trénovat" půjčování (si) věcí?

merunkova
•
8. zář 2017

@janina29k Nevím, kolik je kloučkovi, ale pokud kolem 3 let, učitelky nechápu.Z hlediska vývojové psychologie je toto naprosto normální, nelze za to dítě trestat.Mezi 3- 4 rokem panuje mezi dětmi velká soupeřivost a ve vztahu k hračkám jsou velmi majetnické a někdy je brání až násilně.Toto je naprosto v pořádku a učitelka k tomu musí brát zřetel a ne žalovat mamince.Dítě z toho logicky vyroste, stačí, když učitelka situaci jemně vyřeší na místě a tím to hasne.Možná byste jí to mohla připomenout, určitě se to učila ve škole.My tohle u nás řešíme i se staršími dětmi a daří se nám to, děti nejsou hloupé a pochopí záhy, co se po nich chce.Nepřenášejte tedy tu situaci ze školky domů a dítě netrestejte. Patří to k věku a pomine to.

janina29k
autor
•
10. zář 2017

Já Vám moc děkuji za rady. Jako určitě jsem ráda, že mi učitelka řekla, že je nějaký problém. Budeme na něm muset pracovat společně a postupně ho nějakým způsobem zmírnit.