Jak funguje docházka v dětské skupině?
Ahoj holky, mám dotaz na vás, které dávate deti do dětské skupiny.Taky si musíte psat,kdy vaše dítě bude chodit do dětské skupiny, myslím tím časy od-do, např. 7-15?nebo to je jen u nás?predpokladala jsem, že to bude fungovat na principu mateřské školky,ze případně vyberu pouze dny kdy bude dítě dochazet.Ale ze ho musím přivést přesně na čas (ne dříve)a na čas ho vyzvednout (ne později)teda moc nechapu🤔
Nic takového jsme neměli, prostě jsem syna přivedla a odvedla podle toho jak bylo potřeba.
V DS i v MŠ bylo časové okno na příchod a na odchod, ráno jsem nahlásila, jestli půjde po o nebo po spa. Přesný čas příchodu a odchodu zaznamenávaly učitelky, eviduje se to.
Do formulářů jsme měli napsat maximální dobu (tj. otvíračku DS), prý je to kvůli dotacím. V praxi bylo třeba jen nahlásit, zda dítě ten den po-o nebo ne kvůli svačinkám.
Ne, nikdy jsem nic takového nepsala. Pouze jsem dávala kolíčky jestli jdou po O nebo po SPA
Ono asi záleží jak. Treba v době adaptace chápu, ze je ten cas danej - prave kvůli zvykání. Personál ví, ze kdyz je to pro někoho složitější i pres utěšování a mazleni, tak ze přijdete v čas co je napsanej. Ale pak uz je to po adaptaci tak nejak orientační (podle me) ..Ono je rozdíl, kdyz někdo napíše ze přijde pro dítě ve tři a objeví se kolem půl čtvrtý. Nebo ze přijde ve tři a objeví se o dvě hodiny později. Tam jde asi i o nějakou bezpečnost (co když se něco stalo - je napsanej odchod ale rodič se nenahlásil ze bude mit takhle velký zpoždění, personál proste neví, stát se to může) nebo jestli fakt honí každou minutu. Osobně beru ze se snažím na cas dostavit. Zpoždění patnáct dvacet minut sem neřešila telefonem, ale omluvila sem se. Kdyby dyl, volala bych. Plus teda ve skolce sem byla zvykla hlásit odchody jako driv ve skupině a učitelky jen zajímalo jestli jde po o nebo ne.) ono fakt záleží. Za mě ale ve skolce to asi tolik neřeší, protoze tam bejvaji starší děti než ve skupinách, kde jsou i děti pod tři roky. A jestli honí takhle každou minutu a mate po adaptaci, chápu ze to muže bejt někdy stresující.)
Ono asi záleží jak. Treba v době adaptace chápu, ze je ten cas danej - prave kvůli zvykání. Personál ví, ze kdyz je to pro někoho složitější i pres utěšování a mazleni, tak ze přijdete v čas co je napsanej. Ale pak uz je to po adaptaci tak nejak orientační (podle me) ..Ono je rozdíl, kdyz někdo napíše ze přijde pro dítě ve tři a objeví se kolem půl čtvrtý. Nebo ze přijde ve tři a objeví se o dvě hodiny později. Tam jde asi i o nějakou bezpečnost (co když se něco stalo - je napsanej odchod ale rodič se nenahlásil ze bude mit takhle velký zpoždění, personál proste neví, stát se to může) nebo jestli fakt honí každou minutu. Osobně beru ze se snažím na cas dostavit. Zpoždění patnáct dvacet minut sem neřešila telefonem, ale omluvila sem se. Kdyby dyl, volala bych. Plus teda ve skolce sem byla zvykla hlásit odchody jako driv ve skupině a učitelky jen zajímalo jestli jde po o nebo ne.) ono fakt záleží. Za mě ale ve skolce to asi tolik neřeší, protoze tam bejvaji starší děti než ve skupinách, kde jsou i děti pod tři roky. A jestli honí takhle každou minutu a mate po adaptaci, chápu ze to muže bejt někdy stresující.)
@pampeliska1999333 jo v tomhle je to logické,ale treba píšeme docházku měsíc dopředu a pak když během daného měsíce chci nějakou změnu,tak je to problém, protože přece jsem napsala to a to.
@pampeliska1999333 jo v tomhle je to logické,ale treba píšeme docházku měsíc dopředu a pak když během daného měsíce chci nějakou změnu,tak je to problém, protože přece jsem napsala to a to.
@anonym_autor tak to už je na domluvě. Ale jako myslim, ze by snad melo bejt pochopitelny, ze se obcas neco vyvrbí a je potřeba proste vyzvednout déle/drive, pozměnit den, protoze urgence. Jako, docházku si platíte - předpokládám. A taky předpokládám, že je to celodenní docházka. Tak bych to tak i podala. Kdyz proste budete muset vyzvednout pozdeji, ozvete se, informujete, takze..) nevim z jakyho důvodu na tom tak lpi, jakej je tam systém. Ale pokud tam nepřekračujete nějakou provozní dobu, pokud je to zaplacený, tak co s tím můžou udělat. Za mě je buzerace řešit pet minut. Pokud to je víc jak třicet minut - je slušný se ozvat a omluvit se. Z myho pohledu. Protoze proste s tim casem se nejak počítá. Co my víme - treba si mezi sebou musí rozebrat směny, nekdo z personálu potrebuje k doktorovi, maji taky deti a proste kdyz to vi dopředu, tak se podle toho zařídí.. Ale psát to mesic dopředu je hodně.. komplikovaný pro obě strany, pokud se něco semele.
A později lze dítě přivést? A dříve výzvědnout? Tak si dej časovou rezervu... Ale asi bych se ptala na důvod. Přijde mi to takové kostnaté a pokud bych v tom neviděla smysl neměla bych moc důvěru tam dítě dávat

No my měli že se přivádělo mezi 8 a 8,30 a vyzvedávalo 11,30 a 12. Takže jsme nic psát nemuseli, jen dny, které byly pevně dané (třeba chodil prostě úterý a čtvrtek. Nešlo si vzpomenout že bys potřebovala pátek. Tedy šlo ale muselo být volno.