Když má dítě asistentku ve školce. Proběhne nějaká schůzka?
Ahoj holky!)
Ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti. Od září má mít malý Tornádo asistentku ve školce. Mám za to, že by měla asi správně být nějaká schůzka kde si řekneme se školkou co a jak. Já zatím ze školky nic nevím, čekám, že by se to mělo řešit v září.
Vy co to taky řešíte - musely jste kontaktovat školku, nebo se ozvala školka první? Byla vůbec u Vás schůzka?:D Popřípadě co konkrétně se tam řeší? Chtěla jsem budoucí paní asistentce nebo učitelce prostě říct co na Tornáda platí a co ne. Ale nejsem si jistá, jestli i tohle může být předmět tý schůzky, nebo jestli se bude řešit “jen” IVP atd.
Moc díky za odpovědi.🙂
U syna (vyvojova dysfazie) jsem schuzku mela predem,ale to proto,ze jsem resila prechod z jine skolky a tak u jednani s pani reditelkou byla i pani asistentka. U dcery (zrak) se uz vedelo,protoze uz byl ve skolce syn...Ale standardne se schuzka nedela,ve skole jsme nemeli. Bez obav pockej na zari,urcite bude prilezitost si s pani ucitelkou a pani asistentkou promluvit. My jsme si domluvili pak i pravidelne schuzky,kde jsme si predavali potrebna info..
Aha! Díky.🙂 já jim chci právě hlavně říct jak s nim mluvit, aby se nesekl, aby měl chuť jim říct, když se něco děje. Taky mi mají dávat zprávy abychom měli nějakou zpětnou vazbu atd. Největší obavu ale fakt mám, aby asistentka i učitelka věděly, jak si získat jeho důvěru.
Ahoj, syn má asistentku od loňského školního roku. Žádná schůzka se nekonala. Až byla asistentka ve třídě tak se mi první den představila a řekli jsme si v šatně co a jak při předávání. Pak jsme byli v kontaktu vlastně denně protože mi syna předávala. Vše se řešilo hned.
Musím přiznat že jsem z toho měla celkem obavy ale ukázalo se že úplně zbytečně.
Pro paní to bylo už několikáté dítě takže si věděla rady.
Přeji ať jste spokojeni.👍
Ahoj, syn má asistentku od loňského školního roku. Žádná schůzka se nekonala. Až byla asistentka ve třídě tak se mi první den představila a řekli jsme si v šatně co a jak při předávání. Pak jsme byli v kontaktu vlastně denně protože mi syna předávala. Vše se řešilo hned.
Musím přiznat že jsem z toho měla celkem obavy ale ukázalo se že úplně zbytečně.
Pro paní to bylo už několikáté dítě takže si věděla rady.
Přeji ať jste spokojeni.👍
@gabina80 moc dekuju.🙂 fakt v to doufam, protoze tam potrebuje dospěláka kterymu bude věřit. Sem si prave myslela ze si jen s asistentkou řeknu co a jak, ale ze by se to nemělo řešit bez třídní, tak mi z toho jde hlava kolem.))
Z tveho příspěvku mam pocit, že to chces mit pod kontrolou, aby to bylo podle tvych predstav, komunikace s tvym ditkem atd, to je asi normální, zároveň pocitej s tim, ze to bude potreba i tak nejak "nechat plynout", nechat ucitelku + asistentku delat jejich praci a nechat je volne dychat, nevim jak to vyjádřit... jen muj pocit 🙂 jsi si jista, ze na ditko bude ve skolce platit totez co doma?
Z tveho příspěvku mam pocit, že to chces mit pod kontrolou, aby to bylo podle tvych predstav, komunikace s tvym ditkem atd, to je asi normální, zároveň pocitej s tim, ze to bude potreba i tak nejak "nechat plynout", nechat ucitelku + asistentku delat jejich praci a nechat je volne dychat, nevim jak to vyjádřit... jen muj pocit 🙂 jsi si jista, ze na ditko bude ve skolce platit totez co doma?
@ines76 je pravda, že v něčem bych potřebovala aby to fakt klaplo. Respektive aby mel tu důvěru. Kdyžtak to rozepíšu do zprávy, tady se mi nechce. Ale mam k tomu důvody.
Zároveň sem si fakt myslela ze je takovej postup. Ze se vykomunikuji potřeby dítěte a jak na něj, aby učitelka a asistentka věděla.)
Syn ma vyvojovou dysfazii, mel ve skolce pani asistentku, nechala jsem to tak nejak volne "plynout", stejne jsem s ni byla denne v kontaktu, vetsinou to byla právě AP, ktera mi syna předávala - byly to krasne 2 roky s ni 🍀 pak dostal jinou AP a tam uz to tak super, nebylo...
Jinak muj syn v době, kdy chodil do MŠ se choval naprosto jinak doma, nez ve skolce a ze jsem ty obavy měla, limitovala ho rec, a desne se vztekal 🙏
Syn ma vyvojovou dysfazii, mel ve skolce pani asistentku, nechala jsem to tak nejak volne "plynout", stejne jsem s ni byla denne v kontaktu, vetsinou to byla právě AP, ktera mi syna předávala - byly to krasne 2 roky s ni 🍀 pak dostal jinou AP a tam uz to tak super, nebylo...
Jinak muj syn v době, kdy chodil do MŠ se choval naprosto jinak doma, nez ve skolce a ze jsem ty obavy měla, limitovala ho rec, a desne se vztekal 🙏
@veruuu_kubesovic no já vím že se tam taky chová jinak.. tak to pak hezky pustí doma :D ale nejde do ostatních deti. Spis naopak no, to mi teda potvrdila i učitelka potom co Tornádo měl nějaký změny v chování…)
U nás se u všech nastupujících dětí vyplňoval list "co má rád, co ne, co dělat, když se sekne, co ho rozveselí a pod." ... Taky byla možnost postupné adaptace, kdy dítě chodí ze začátku třeba jen do svačiny, nebo tam s ním do té svačiny je rodič/naopak s nimi rodič třeba jde ven (v době jídel nesmí z hygienických důvodů být ve třídě cizí osoba). Ale všechno tohle se řešilo na konci srpna/během září.
Tak je otázka, jestli asistenta už mají - dost možná nastoupí až s dítětem.

@pampeliska1999333 nech to na nich, buď se ozvou nebo si poradí