Přestup z nespádové do spádové MŠ. Jakou máte zkušenost?
Dobry den rodicove,
chtela bych se zeptat na vase zkusenosti s prestupem do jine statni MS.
Kdyt priblizim nasi situaci, tak syna nyni cerstve 3r, neprijali kvuli kapacite do spadove skolky, zustali jsme tedy v DS do ktere musime dojizdet autem. Bohuzel se ukazalo ze nyni je ve skupince jeste s jednim ditetem zdaleka nejstarsi, coz me trochu znervoznuje, protoze je cim dal zvidavejsi a aktivnejsi a rada bych aby mel dostatek podnetu pro svuj dalsi rozvoj. Program/aktivity se ocekavam budou totiz prizpusobovat spis mladsim detem kterych je vetsina. Premyslime tedy ze bychom zkusili nekterou z nespadovych skolek zda nemaji kapacitu na prijeti ale i do takove MS bychom museli dojizdet. Do budoucna nam dojizdeni do skolky moc nevyhovuje.
Takze bychom zkusili opet pristi rok nasi spadovou skolku, kam se nejspis uz dostaneme protoze uz letos to bylo tesne, ale nekde jsem zaslechla ze statni skolky maji s takovymi prestupy problem.
Jake mate zkusenosti s podobnym prestupem mezi MS z nespadove na spadovou? Je to vubec mozne se prihlasit na jinou statni MS kdyz uz bychom v jine byli prijati? Jak se takovy prestup resi, novou prihlaskou? Budu moc rada za kazdou zkusenost a tip.
Dekujeme ❤️
Předškoláka by vzali, s tím nebyl problém. Mladší dítě ale ne, nebylo místo. Stěhování jsme tedy o 1/2 roku odložili.
Děti mi kvůli dvojímu stěhování přestupovaly dvakrát ve všech možných kombinacích (z nespádové na spádovou a odtud opět na nespádovou a druhé dítě ze spádové na jednu nespádovou a pak druhou nespádovou) a nebyl s tím nejmenší problém. Akorát tedy vždy to bylo s klasickým zápisem a nástup od září. Přijatí byli na spádovou podle věku a kapacity, na nespádovou jen když byla volná kapacita, věk nehrál roli.
U nas byl problem jen u triletych deti. Kdyz moje deti prestupovaly do spadove uz starsi, bez problemu se dostaly.
Já bych nechala v té DS a zkusila spádovou příští rok, to už vám vezmou, když bude starší. Za mě lepší když bude ještě chvíli s mensimi dětmi, než si teď zvykat na nový kolektiv, učitelky, režim a pak školku zas měnit a začínat od znova. Precejenom v každé to probíhá trochu jinak, je tam jiné složení dětí, jiný přístup k nim... Ať v tom nemá zbytečně bordel.

Oba synové přestupovali z spádové do nespadove. Museli jsme podat žádost, vyplnit papíry, vyjádření lékaře. Pak se čekalo. Řešila jsem to během školního roku přímo s paní reditelkou. Ve spádové jsem hlásila, že nejspíš uvolníme místo, pokud se dostanou. Jinak u nás je běžná praxe, že jdou děti do vedlejší obce do třídy kde jsou malé děti a tudíž se dostanou, potom další rok jdou k zápisu klasicky k nám do školky (spádové).